23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Er honning, honning? Ny test giver det fulde svar

Eurofins har netop lanceret en nyudviklet analysemetode, som virker på alle typer honning, og som angiver alle parametre, som er nødvendige for at fastslå autenciteten af produktet og overholde lovgivningen

I en nylig "Draft Report" fra EU er honning opgivet på en 6. plads over de produkter, som oftest sælges med forkert / forfalsket mærkning. Den typiske forfalskning af honning er, at der er tilført sukker til produktet, men misledende mærkning om botanisk og / eller geografisk oprindelse ses også

Sidste år kunne vi i august og september udgaverne af vores bulletin berette om forfalskning af honningprodukter - blandt andet om produktet Manuka Honning fra New Zealand, som er meget eftertragtet på grund af sin mulige antibakterielle virkning. I England fandt man, at over 50% af alle Manuka-produkter var forfalskede, og at de ikke indeholdt Manuka honning.

Den såkaldte honningbekendtgørelse (BEK nr. 836 af 09/10/2003) er en gennemførelse af et EU direktiv (Rådets direktiv nr. 2001/110/EF af 20. december 2001). Her er der fastsat krav til særlige kendetegn og sammensætning - herunder indhold af ingredienser, stoffer og behandlinger, der må anvendes ved fremstilling af produkterne samt desuden supplerende krav til mærkning af produkterne.

For at sikre at producenter og leverandører overholder disse krav, kan importører og forhandlere undersøge honningprodukterne. Dette har dog hidtil været omfattende, da der skal mange analyser til for at undersøge for henholdsvis sukker-indhold, pollen-indhold, tilsætninger mv. I Eurofins har man netop nu lanceret en nyudviklet metode, som virker på alle typer honning, og som angiver alle parametre, som er nødvendige for at fastslå autenciteten af produktet og overholdelse af bekendtgørelsen, herunder:
•Detektere tilsætning af udefra kommende sukker (uanset kilden: sukkerrør, majs, sukkerroer, hvede, ris mv.)
•Bekræfte blomsteroprindelsen (som skal deklareres på produktets emballage)
•Finde forskellige uregelmæssigheder såsom overdreven varmebehandling (bestemmelse af 5-HMF), eller gæring
•Kvantificere de vigtigste sukkerarter (glucose, fructose, saccharose)

Kontakt os på telefon 7022 4286, hvis du vil vide mere om denne nye analysemulighed.

Eurofins Steins Laboratorium A/S
Ladelundvej 85
6600 Vejen
Vejen Kommune
Danmark
CVR nummer: DK87373010
P nummer: 1008700229

Send til en kollega

0.078