23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Verdens største anlæg til opdræt af sandart bliver nu bygget i Vejen Kommune.

Vejen Kommune bliver centrum for bæredygtigt fiskeopdræt, når opdrætsvirksomheden AquaPri i foråret 2015 færdiggør byggeriet af verdens største opdrætsanlæg på 550 tons til spisefisken sandart.

Anlægget er 100 procent recirkuleret – der udledes dermed ikke spildevand til nærmiljøet.

Miljøvenligt opdræt af den delikate spisefisk sandart bliver snart en realitet, når virksomheden AquaPri tager verdens største bæredygtige produktionsanlæg for sandart i brug. Anlægget bygges på baggrund af den nyeste teknologiske udvikling inden for opdræt, hvor vandet genbruges 100 procent og ikke udledes til miljøet.

Første spadestik til det store anlæg blev taget den 8. juli, og efter planen påbegyndes selve produktionen allerede i foråret 2015.

”Det nye anlæg sikrer, at AquaPri bevarer førertrøjen inden for bæredygtigt opdræt af sandart og dermed fastholder forspringet til vores udenlandske konkurrenter – og vi er glade for, at det bliver i Vejen Kommune, at vi skal dedikere ressourcerne på at fastholde Danmark i front på området” udtaler Henning Priess, der er medejer og direktør i AquaPri.
Et synspunkt, som også glæder Vejen Kommunes borgmester, Egon Fræhr.

”Vi glæder os utroligt over at byde AquaPri velkommen i Vejen Kommune. En virksomhed som deres vil både føre til nye arbejdspladser og styrke vores fødevaresektor og erhvervsudvikling. Med deres unikke bæredygtige opdræt af sandart kan de noget, som ingen andre i verden kan – og sådan en virksomhed er vi stolte over at få til Vejen Kommune”.

AquaPri, som både i 2011 og 2012 fik Børsens Gazelle-pris, er en landets største opdrætsvirksomheder inden for ørred på havet og på land. Virksomheden har allerede produktionsanlæg for sandart ved Egtved og Vinderup, men den seneste udvidelse til 65 millioner kroner sker nu nord for motorvejen ved Vejen.

”Verdensnaturfonden (WWF) anbefaler netop opdrættet sandart frem for den vildtfangede, så man undgår overfiskeri, og miljøbevidste forbrugere kan derfor spise sandart fra vores anlæg med god samvittighed. Den er et bæredygtigt alternativ til den vilde fisk, der desværre er truet flere steder”, siger Henning Priess.

Fakta om AquaPri
•AquaPri har fået 22 millioner kroner i støtte til opførelsen af det nye produktionsanlæg fra FødevareErhverv og EU.
•AquaPri er en familieejet virksomhed, grundlagt i Glyngøre i år 1900. Virksomheden er ejet af fætrene Morten og Henning Priess.
• Årlig omsætning (2013): ca. 200 millioner kroner - antal ansatte: 85.
• De største markeder er: Japan, Rusland, EU og Kina.
• Læs mere på: www.aquapri.dk

Fakta om sandarten
Sandarten er en ferskvandsfisk, men kan også træffes i Østersøen. Den findes primært i de store søer i Centraleuropa. Den er i familie med aborren og kan blive op til en meter lang og veje 18 kilo.

Vejen Kommune
Rådhuspassagen 3
6600 Vejen
Vejen Kommune
Danmark
CVR nummer: DK29189838
P nummer: 1003333285

Send til en kollega

0.063