23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Ny revolutionerende flowmåler

Bürkert har udviklet en innovativ løsning til måling af væskeflow, som har potentiale til at ændre markedet på området ganske væsentligt.

Navnet på den nye flowmåler er FLOWave, og det revolutionerende design bruger en ny teknologi, der er baseret på Surface Acoustic Waves (SAW) til at levere meget præcise målinger, selv i turbulente eller laminare flow.

Der findes i dag mange forskellige typer af flowmålere med individuelle styrker og svagheder, som definerer graden af deres egnethed til forskellige applikationer. De mange typer flowmålere er baseret på flere forskellige måleprincipper; fra den helt basale flowmåling via skovhjuls-system til ultralydsflowmåling og det avancerede Coriolis flowmeter. Hvert enkelt design har en eller flere driftsmæssige begrænsninger, som skal vurderes i forhold til applikationsmiljøet, når man skal finde den type flowmåler, der er bedst egnet til den specifikke opgave. De fleste mekaniske flowmålere har for eksempel bevægelige dele, som kræver direkte kontakt med væskeflowet, hvilket giver en hindring for flowet, ligesom det også kan være en hindring for hygiejniske rengøringsprocesser.

De mere avancerede flowmåle-teknologier, som ikke kommer i kontakt med mediet, så som ultralyds-sensorer, elektro-magnetiske sensorer (EMF) og Coriolis sensorer har stadig nogle begrænsninger, især i væsker, som er ikke-ledende, indeholder bobler eller partikler. Også selve størrelsen, vægt, indbygningsmål og placering kan være afgørende faktorer for mange flowmålere, når der skal træffes beslutning om, hvilken type flowmåler, der er mest velegnet til en specifik applikation. Bürkert har for at imødegå alle disse forhold arbejdet på en ny teknologi, som har potentiale til at ændre markedet, når vi taler om flowmåling af væsker.

Flowmåler med helt ny teknologi: Surface Acoustic Wave (SAW)
Hovedprincippet i denne flowmåler er baseret på trykbølger. I lighed med seismiske bølger, der har et udgangspunkt og spreder sig langs overfladen på et fast materiale. FLOWave bruger mindst fire transducere, som er placeret på ydersiden af målerøret, og derfor ikke kommer i direkte kontakt med væsken. Hver enkelt transducer kan fungere som en transmitter eller en receiver.

SAW -teknologi giver store fordele
Den største og mest klare fordel ved denne teknologi er, at komponenterne ikke kommer i kontakt med væsken, og at der ikke er nogen flowbegrænsninger indeni målerøret. Endvidere kan målerørets interne overflade fremstilles med samme overflade-finish som det øvrige rørsystem, hvilket betyder, at der for så vidt angår hygiejne-, rengørings- og flow-forhold ikke er nogen forskel, når man sammenligner med et hvilket som helst andet lige rør.

Denne måle-teknologi giver meget præcise flow- og temperaturmålinger, og teknologien vil - i fremtiden - gøre det muligt at bruge massefylde-målinger til at bestemme masseflow-raten. Principperne bag dette design gør flowmåleren i stand til at arbejde med en stillestående væske, således det bliver muligt at måle pålidelige flowværdier, selv for de mindste volumener. Teknologien gør det også muligt hurtigt og pålideligt at konstatere ændringer i flowet, hvilket gør systemet velegnet til opgaver med hurtige fyldeprocesser.

FLOWave løser også mange af de forhold, som kan give problemer ved flowmåling, selv for high-end flowmålere, f.eks. vibrationer i anlægget, magnetiske og elektriske påvirkninger samt væskens ledningsevne. Ingen af disse faktorer har nogen effekt på nøjagtigheden eller pålideligheden ved brug af den nye teknologi, SAW-teknologien, som også har evnen til at skelne mellem laminare og turbulente flow. Den nye FLOWave er også en kompakt flowmåler, der kan installeres i en hvilken som helst position.

Ny kommunikationsplatform (Efficient Device Integration Platform = EDIP)
Transmitteren er endvidere udviklet til Bürkerts nye elektroniske platform Efficient Device Integration Platform (EDIP), der består af kommunikation, software og hardware, og som har et modulært design, så det vil være muligt at bruge den sammen med andre nyudviklede komponenter. På denne måde er der mulighed for at kombinere en komplet systemløsning, der er fleksibel og kan tilpasses kundens behov.

Burkert Danmark A/S
Hørkær 24
2730 Herlev
Herlev Kommune
Danmark
CVR nummer: DK19185818
P nummer: 1002996773

Kontaktperson

SE
Sussi Erikshøj
Marketing Manager
+45 44507502 sussi.erikshoj@burkert.com

Send til en kollega

0.078