2-dagskursus: Mærkning af fødevarer - Marketing og deklaration
Mærkning af fødevarer - Marketing og deklaration
Fødevaremærkning er et evigt aktuelt emne for virksomheder og myndigheder. Lovgivningen på området er ganske omfattende og ændres konstant. Med fødevareinformationsforordningen 1169/2011 indføres en række nye regler, som virksomhederne skal overholde. På kurset får du en grundig indføring i de nye regler. Derudover gennemgås alle de regler for mærkning, der stadig gælder efter 13. december 2014.
Kurset, der udbydes i samarbejde med LOLEX ApS, afholdes over to dage med en uges mellemrum og tager udgangspunkt i fødevareinformationsforordning 1169/2011.
Kursets indhold
Der undervises i:
Varebetegnelse, nettoindhold, ingrediensliste, tilsætningsstoffer, allergener, mængdeangivelse af ingredienser (QUID), firmaadresse, oprindelse, holdbarhedsdato, lotmærkning, opbevaring og brugsanvisning
Regler for næringsdeklaration
Vildlednings- og anprisningsbestemmelser
Vurdering af illustrationer
Opslag i EU-Positivliste.
Efter kurset kan deltagerne:
Udarbejde dansk mærkning til detailhandlen
Vurdere lovligheden af dansk mærkning på importerede produkter
Udforme næringsdeklaration
Vurdere lovligheden af tilsætningsstoffer.
Deltagerprofil
Personer, der skal udarbejde mærkning for egne, producerede fødevarer, eller som skal sikre, at forhandlede produkter er korrekt mærkede. Især kvalitetssikringsmedarbejdere, der skal udarbejde ingredienslister, næringsdeklaration etc., og personer som arbejder med emballagedesign.
Kvalitets- og marketingmedarbejdere kan med fordel tage kurset sammen.
Tid og sted: 19.+26. januar, 3.+10. juni og 29. september+6. oktober 2015, Videnparken, Vesterballevej 5, 7000 Fredericia
Pris: Kr. 9.500 ekskl. moms, inkl. forplejning og kursusmateriale.
Rabat: Ved samtidig tilmelding af flere deltagere på samme kursus ydes følgende rabat: 3 deltagere 10 % rabat, 4 deltagere 15 % rabat, 5 deltagere eller flere 20 % rabat.