23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Brusk i kødprodukter

DMRI har undersøgt, om lavenergirøntgen er mere velegnet til at finde brusk sammenlignet med et traditionelt røntgenudstyr.

Brusk er vanskeligt at skelne fra kød ved hjælp af almindelig røntgen, og DMRI fik til opgave at undersøge, om lavenergirøntgen – med dets bedre kontrast – kunne være en bedre løsning for virksomhederne. Brusk kan være meget forskelligt, men generelt ligger det meget tæt på køds densitet.

Resultaterne viste, at:
-lavenergirøntgen ikke er tilstrækkelig til at finde ren brusk inde i kød, selvom det giver mere detaljerede billeder
-lavenergirøntgen på nuværende tidsspunkt ikke kan trænge igennem tykke kødprodukter (over 30 mm)
-ved placering af brusk på overfladen af et stykke kød kan fremmedlegemet ses, dog kun som en tykkelses-forskel af kødet

DMRI benyttede ren brusk og kunstigt fremstillede ”testemner” på kødprodukter til de sammenlignende målinger. De kunstige testemner svarede til porøse knogler fra kylling og gris.

inSPIRe har finansieret og den fulde rapport ses i pdf til højre

Teknologisk Institut
Gregersensvej 9
2630 Tåstrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK56976116

Kontaktperson

Send til en kollega

0.094