23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Nøjagtig hastighedsmåling på endeløse baner uafhængigt af materiale

Den kompakte lineære målesensor OLV fra SICK er en præcis og brugervenlig løsning, til nøjagtig hastighedsmåling på endeløse baner. Sensoren er let at montere og vedligeholdelsesfri og måler på overflader, uanset farve uden ændring af parametre.

Denne berøringsfrie og materiale uafhængige sensor, som fungerer ved hjælp af Laser-Doppler princippet, leverer typisk en nøjagtighed på ± 0,05 %. OLV sensoren er let at montere, vedligeholdelsesfri og permanent kaliberet, og kan ydermere måle på næsten enhver overflade, eller farve uden ændring af parameter.

En væsentlig faktor til at effektivisere produktionsprocesser, hvor endeløse baner føres frem, og efterfølgende skæres op i mindre stykker, ligger i evnen til hele tiden at registrere den nøjagtige hastighed. Målehjul eller omdrejningstællere forårsager ofte målefejl, og kan skade det produkt hvorpå der måles. Dette sker på grund af glidning eller vibrationer, samt opbygning af materiale eller slid på lejer. Ved hjælp af den nye berøringsløse hastighedsmåler OLV, kan man måle fremføringshastigheden, uanset materialets beskaffenhed og overflade.

Laser Doppler
OLV’en anvender laser Doppler metoden, til at skabe meget præcise målinger. OLV’en skaber et højintenst lys, ved at udnytte svingningerne fra to krydsende laserlys. Når man belyser et objekt i bevægelse, vil frekvensen af det reflekterede lys være forskellig fra den udsendte frekvens. Den ændring i frekvens, er direkte proportional med objektets hastighed. Resultatet af det er, at det med OLV-sensoren er muligt at skifte, fra en åben porøs overflade til en blank metalfilm uden at skifte opsætning, og dette med en nøjagtighed som typisk er bedre end 0.05%.

Lang levetid og altid kalibreret
Ved at kombinere den nyeste laserteknologi og et indgangssignal, der sikrer at laseren kun er aktiv når man har behov for målinger, opnås lang levetid. Laseren kræver ikke rekalibration, og derved undgås service besøg og omkostninger til dette.

Kraftfuld laser stiller krav om sikkerhed
For at kunne detektere korrekt, uanset emnets beskaffenhed benyttes en Laser klasse 3B. Denne skal afskærmes ifølge gældende regler.

Mere information
Kontakt SICK på tlf. 4582 6400
> Mere info

SICK A/S
Lejervej 17, st. tv.
3500 Værløse
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK78418311
P nummer: 1002550225

Kontaktperson

EK
Esben Ketler
Marketingchef
+45 4594 2437 ketler@sick.dk

Send til en kollega

0.047