23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Ansaltning - en unødvendig udgift

Forsøg gennemført af DMRI har vist, at producenter af farspølser kan opnå en besparelse på ca. 0,10-0,30 kr. pr. kg produkt ved at udelade ansaltning.

Ved at udelade ansaltning af råvarer til fremstilling af farspølser spares et procestrin og derved tid og lønkroner.

Forsøg gennemført i pilot plant på DMRI og efterfølgende i industrien har vist, at producenter af farspølser kan opnå en besparelse på ca. 0,10-0,30 kr. pr. kg produkt ved at udelade ansaltning. Der kan ikke observeres forskel på konsistens, smag, knæk eller udseende af pølser fremstillet med og uden ansaltede råvarer. Pølserne blev vurderet af et smagsdommerpanel på DMRI og i selve virksomhederne.

Brug af ikke-ansaltede råvarer resulterede heller ikke i større svind, så kødindustrien kan derfor produktionsmæssigt og teknisk udelade procestrinet med tilsætning af salt til kødråvarerne.

Den endelige økonomiske besparelse ved at udelade ansaltningen vil være individuel for den enkelte fødevarevirksomhed og afhænge af bl.a. tidsforbrug og timelønninger.

Resultaterne er en del af DMRI’s målrettede arbejde med at optimere processerne ved fremstilling af kødprodukter

Teknologisk Institut
Gregersensvej 9
2630 Tåstrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK56976116

Kontaktperson

Send til en kollega

0.031