23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Når ældre falder, griber Sarita ind

Efter blandt andet et vidensamarbejde med GTS-instituttet DELTA er virksomheden Eze Elektroniks unikke faldalarm i dag tæt på færdigudviklet, og den testes i øjeblikket på to plejehjem i Aarhus-området.

Af Lasse Skytt
Sarita, som faldalarmen hedder, er den hidtil eneste af sin slags og har potentialet til at revolutionere markedet for faldalarmer.

Det siger elektronikingeniør Nikolaj Kjær Nielsen, der under sin uddannelse i 2012 startede Eze Elektronik, som han i dag kører sammen med tre andre iværksættere.

”Helt overordnet er Sarita et elektronisk hjælpemiddel til ældre og handicappede. Brugeren af systemet bærer faldalarmen om halsen, og i tilfælde af fald eller andre alarmgivende situationer alarmerer Sarita automatisk personale og pårørende, ligesom brugeren også manuelt kan aktivere en alarmknap hvis nødvendigt,” forklarer han.

Endvidere tager Sarita hele konceptet med ældres sikkerhed og tryghed et skridt længere end hidtil set. Foruden at benytte en avanceret faldalarmeringsalgoritme indeholder faldalarmen også en GPS-funktion, der gør det muligt at lokalisere den faldne. Den kombination af funktioner kræver indtil i dag, at der benyttes flere enheder, men med Sarita reduceres alle disse funktioner til blot én enhed.

Læs mere

GTS-foreningen
Gregersensvej 3
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84807915
P nummer: 1002704477

Send til en kollega

0.047