23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Vin på flasker ved hjælp af kompressorer og vakuumpumper

Den argentinske vinavler La Federación de Cooperativas Vivinícolas Argentinas bruger væskeringvakuumpumper til at fjerne ilten under aftapningen, hvilket sikrer vinen en høj kvalitet.

Ilt spiller en vigtig rolle i fremstillingsprocessen af vin. Hvis den tilføres på det forkerte tidspunkt, vil ilten reducere vinens kvalitet og dens holdbarhed. Den argentinske vinfremstiller La Federación de Cooperativas Vivinícolas Argentinas (FeCoVitA) bruger Dolphin væskeringvakuumpumper fra Busch til at fjerne ilten under aftapningen, hvilket sikrer deres vine en høj kvalitet.

Ilt er en afgørende del af fremstillingsprocessen af vin og har mange nyttige aspekter. For eksempel kan opløst ilt i friskpresset druesaft gøre vinen rundere og gøre farven mere stabil. Under den tidlige fermentering er ilt også afgørende for en sund udvikling af gæren. For megen ilt vil dog føre til, at vinen udvikler en eddikeagtig smag og lugter "dårligt". Dette kan ske i et af de mange trin, der følger efter den indledende fermentering, såsom omstikning (filtrering), pumpning og påfyldning i tønder eller tanke (især hvis disse ikke er helt fyldt) - og afgørende, aftapning.

Den skyldige part er eddikesyre, som produceres, når bakterier oxiderer alkoholen i vinen. For at modvirke dette tilsætter vinproducenter svovldioxid som et antioxideringsmiddel. Næsten al vin indeholder mindst et antioxideringsmiddel. Ved at reducere unødvendig kontakt med luft, eller afluftning under aftapning, kan mindre svovldioxid anvendes, hvilket resulterer i en bedre smagende vin.

Den store vinfremstiller FeCoVitA anvender Dolphin væskeringvakuumpumper til at fjerne ilt fra vinens overflade, før proppen sættes i.

Dolphin væskeringvakuumpumper er en alsidig løsning, der fås i et udvalg af størrelser og med en bred vifte af ekstraudstyr og værkstedstilbehør, som gør det muligt at tilpasse vakuumpumperne til næsten enhver proces. Dolphin vakuumpumperne er baseret på væskeringteknologi, og bruger vand som driftsmedie.
Det danner en såkaldt væskering i vakuumpumpen, som omslutter kompressionskammeret og danner en lufttæt tætning. Den excentriske montering af rotoren får dette kammer til at ekspandere, når den roterer, hvilket trækker gas ind i indløbet. Yderligere rotation reducerer kammerets volumen, hvilket komprimerer og udstøder gassen gennem pumpeudløbet.

Dolphin væskeringpumper anvendes i mange forskellige aftapningssituationer blandt andet aftapningssystemer med modtryk til kulsyreholdige drikkevarer og ølaftapning.

FeCoVitA aftapper og markedsfører vine produceret af cirka 5.000 vinproducenter, der repræsenterer 29 andelsselskaber. Det eksporterer til over 40 lande i hele verden. Andelsselskabet har hovedsæde i Maipú, som er hovedstad i Mendoza-provinsen.

Tryk for at læse mere om Busch og vores væskeringspumper

Busch Vakuumteknik A/S
Parallelvej 11
8680 Ry
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK77282912
P nummer: 1001957067

Kontaktperson

RA
Ralf Andersen
Teamleder Intern salg & Marketing
Ralf.andersen@busch.dk

Send til en kollega

0.063