23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Smørbæger fra RPC Superfos øger fødevareproducents omsætning markant – og modtager designpris

Et bæger fra RPC Superfos har modtaget Norsk Design og Arkitektursenters pris ‘Merket for god design’. Siden den norske fødevareproducent TINE begyndte at bruge bægeret, er omsætningen for deres smørprodukter steget med 65 procent.

En eftertragtet pris fra Norsk Design og Arkitektursenter er netop gået til et særligt smørbæger, som den førende norske fødevareproducent TINE bruger til smør- og margarineprodukter. Bægeret er udviklet og fremstillet af RPC Superfos, der har hovedsæde i Danmark.

Der er tale om en kundetilpasset, re-designet letvægtsemballage, som TINE sammen med datterselskabet Fjordland og designbureauet EGGS netop har modtaget ”Merket for god design” for. Bægeret bruges til en serie smør- og margarineprodukter - TineSmør, Brelett og Bremykt.

Designjury hæfter sig ved genbrug
Den norske jury bag designprisen nøjes ikke med at fremhæve selve formgivningen, men fokuserer også på emballagens kvaliteter i forhold til genbrug:

“TINE og Fjordlands re-design af deres smør- og margarinebæger er et eksempel til efterfølgelse. Det er meget nemt at åbne: Bægeret har en ergonomisk tap i låget og lever op til alle krav til udformning generelt. Låget er det samme for alle tre mærker, hvilket betyder en effektiv produktion med få omstillinger. TINE og Fjordland skal have mange pluspoints for at gøre genbrug af emballagen lettere. Bægeret består ikke længere af karton, aluminium og plast – en kombination, som gør genbrug kompliceret – men nu kun af genanvendeligt plast. TINE har modtaget god feedback fra såvel kunder som konkurrenter, der har udviklet lignende emballagetyper. Et imponerende resultat.”

Kæmpe stigning i salgstal
Kunderne har faktisk taget overordentligt godt imod bægeret. Siden det første gang kom på markedet i 2011, er omsætningen for smør- og margarineprodukterne TineSmør, Bremykt og Brelett i det særligt udviklede bæger fra RPC Superfos steget med 65 procent. Morten Aas, der er leder af TINEs afdeling for Forskning og Udvikling, Emballage og Design, er af indlysende grunde meget tilfreds med forløbet og med designprisen:

”Funktionel og tidssvarende emballage har en del af æren for denne succes, og vi er meget glade for at modtage designprisen. Vores valg af emballage har været baseret på brugerundersøgelser, som viser, at folk er mere indstillet på at lægge emballage i genbrugscontaineren, når de kan undgå at sortere de forskellige slags materialer – karton, aluminiumsfolie og plast. Derfor lagde vi vægt på at bruge et bæger fremstillet af kun én materialetype, og vi er tilfredse med at have valgt løsningen fra RPC Superfos.”

Let og med lysbarriere
Udover at være fuldt ud genanvendeligt er det kundetilpassede bæger meget let, da det er fremstillet som en TWP (thin wall packaging). Desuden er bægeret forsynet med en beskyttende lysbarriere, der sikrer, at smag og vitaminindhold i TINEs smør- og margarineprodukter forbliver intakte trods lyspåvirkning.

Berry Superfos
Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK43239511
P nummer: 1003207217

Kontaktperson

UVN
Ulla Vennervald Nielsen
EA & HR Operational Excellence Manager
+45 59111151 ullavennervald@berryglobal.com

Send til en kollega

0.062