23948sdkhjf

Overtagelse af Aarhusegnens Andel tilbagekaldes

Konkurrencestyrelsen tilbagekalder sin godkendelse af Danish Agros overtagelse af Aarhusegnens Andel.
Styrelsen har vurderet, at godkendelsen byggede på mangelfulde oplysninger, hvilket kan tilskrives en eller flere af fusionsparterne.

Konkurrencestyrelsen har på denne baggrund tilbagekaldt godkendelsen, jf. konkurrencelovens § 12 f, 1. led.

Fusionen skal herefter vurderes på ny.

Aarhusegnens Andel har igennem de senere år haft svært ved at skabe tilstrækkelig rentabilitet i driften. Hen over efteråret 2009 er virksomheden kommet i en økonomisk trængt situation med et meget stort underskud for 2009, der ikke muliggør fortsat selvstændig drift.

Et svært marked har gjort det vanskeligt at opnå den nødvendige indtjening. Råvaremarkedet og kornmarkedet har ikke udviklet sig i gunstig retning. Situationen har krævet, at Aarhusegnens Andel hurtigst muligt fandt en egnet fusionspartner som led i en rekonstruktion af selskabet.

Træder i betalingsstandsning
Alle aktiviteter, aktiver og passiver overføres til konsortiedeltagerne, når konkurrencemyndighederne har godkendt transaktionen. Aftalen med konsortiedeltagerne sikrer, at der ikke lides tab såvel blandt kunder som hos kreditorer.

Andelskapitalen i Aarhusegnens Andel A.m.b.A. er på nuværende tidspunkt tabt for andelshaverne, dog er der givet tilsagn fra konsortiedeltagerne om en delvis reetablering af medlemmers andelskapital på 33,3 % af medlemmets nuværende registrerede andelskapital.

Samtidig har det desværre været nødvendigt at anmelde betalingsstandsning for selskabet således, at der ikke sker forskydning imellem kreditorerne, imens sagen behandles hos konkurrencemyndighederne. Betalingsstandsningen træder i kraft mandag.

Ny strategi lykkedes ikke
Aarhusegnens bestyrelsesformand Jens Thomsen udtaler:

- Vi havde håbet, at den lagte strategi med en delt ledelse kunne nå at lave en bæredygtig redningsplan for vores virksomhed, men virksomheden har desværre været ude i så store vanskeligheder, at dette ikke har været muligt.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078