23948sdkhjf

Carnitech får ny ejer

Islandske Marel Food Systems sælger Carnitechs kødforarbejdnings-produktionen i Danmark.
Carnitech er blevet overtaget af American Industrial Acquisition Corporation (AIAC), der er en privatejet industrikoncern, skriver Børsen.

Islændingene beholder ud over Carnitechs lakseafdeling også fryseafdelingen samt nogle foretagender i USA, der alle drives direkte under Marel.

Firmaet har tilmed lige solgt en anden del af koncernen, Food and Dairy Systems, til det private hollandske investeringsfirma Nimbus.

Hårdt presset branche
Den del af Carnitech, der sælges fra, stod samlet for en omsætning på 150 mio. kr. i 2009, og indkasserede i samme år et underskud på cirka 60 mio. kr., fordi Marel valgte at nedskrive værdien af selskabet.

Salget af Carnitech er ikke et enkeltstående tilfælde, vurderer konsulent fra Landbrug og Fødevarer, Stig Petersen. Hele kødforarbejdnings-branchen er meget hårdt presset.

- Det giver sig selv, at når der ikke bliver bygget nye slagterier, så er det jo begrænset, hvilke maskiner der er blevet solgt til den sektor de seneste 18 måneder, siger Stig Pedersen til Børsen.

Ifølge Stig Petersen ser det sort ud for branchen, hvis ikke der sker noget drastisk.

- Der er ikke nogen, der er gået konkurs endnu, men det er fordi, det har været nogle forholdsvis velkonsoliderede firmaer. Jeg vil dog tro, at der enten vil være nogle virksomhedsovertagelser eller konkurser inden for de næste par år, hvis ikke tingene ændrer sig markant, siger han til Børsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078