23948sdkhjf

Lantmännen Danpo med i nordisk kyllingesatsning

Lantmännen og CapVest har sammen stiftet et nyt selskab, som bliver Nordens største på kyllingemarkedet.
Det nye selskab, som endnu ikke er navngivet, overtager Lantmännens Kronfågelgruppen i Sverige og Danmark og Cardinal Foods AS i Norge fra CapMan og bliver hermed Nordens førende aktør på kyllingemarkedet med 5,4 mia. SEK i omsætning.

- Dette er en positiv aftale for alle involverede, hvor vi danner et godt grundlag for et stærkt samlet fokus på kyllingeforretningen. Det vil også gavne kunder og forbrugere f.eks. via øgede ressourcer til produktudvikling. Med aftalen realiserer Lantmännen den værdiskabelse, som blev opbygget i vores periode som ejere af Kronfågel. Ved sammen med CapVest at skabe en ny markedsledende aktør får vi også del i den fremtidige værditilvækst, siger Per Olof Nyman, koncerndirektør for Lantmännen.

Leif Bergvall Hansen, som er nuværende adm. dir. i Kronfågelgruppen, er foreslået som adm. direktør for selskabet.

– Vores opgave bliver også i fremtiden at levere lokalt produceret kylling af højeste kvalitet til vores kunder. De som arbejder i Kronfågelgruppen og Cardinal Foods skal udvikle og opbygge Nordens førende virksomhed inden for kyllingeproduktion med en fortsat stærk fokus på kvalitet, dyrevelfærd, fødevaresikkerhed og bæredygtighed, siger Leif Bergvall Hansen.

I det nye selskab vil CapVest kontrollere 52 procent af stemmerne og Lantmännen 48 procent. Transaktionen er betinget af godkendelse fra relevante konkurrencemyndigheder. Aftalen forventes at træde i kraft senest den 1. juli 2013.

- Vi ser det som en god mulighed for, sammen med et kompetent lederteam og markedsledende aktiviteter, at opbygge en platform, som vi kan anvende som grundlag for at vokse og ekspandere, både lokalt og i større skala, siger Kate Briant, partner hos CapVest og kommende bestyrelsesformand i det nye selskab.

Hovedkontorets placering og firmanavnet vil blive offentliggjort senere.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095