23948sdkhjf

Danish Crown: Stabilt første halvår

Danish Crown har øget sin omsætning med en milliard ved blandt andet at skubbe prisstigninger videre til detailhandlen.
Koncernen har i første halvdel af regnskabsåret 2012/13 haft en omsætning på 28,5 mia. kr. Det er en stigning på en mia. kr. i forhold til samme periode sidste år. Nettoresultatet på 714 mio. kr. er på niveau med sidste års resultat på 737 mio. kr.

Det stabile resultat skyldes dels lidt bedre priser på fersk kød, og dels at koncernens forædlingsselskaber med succes har fortsat arbejdet med at få de stigende priser på råvarerne til at slå igennem på detailmarkedet.

- Jeg er glad for, at vi har evnet at fastholde vores position i et udfordrende marked, siger CEO for Danish Crown Kjeld Johannesen.

Danish Crown er verdens største eksportør af svinekød, så derfor påvirkes markedsprisen på svinekød for første halvdel af 2012/2013 af, at både dollar og yen er svækket i forhold til euroen.

- Vi har i første halvår set et større udbud af svinekød på verdensmarkedet end forventet. Det påvirker selvfølgelig priserne på markedet – også hos Danish Crown og selskabets ejere, siger Kjeld Johannesen.

Kødbranchen har mærkbare sæsonudsving, og blandt andet den forsinkede grillsæson påvirker prisudviklingen ved indgangen til andet halvår.

Både i den svenske del af DC Pork og i polske Sokolow har første halvår bidraget særdeles positivt.

- De samlede forventninger til andet halvår er et resultat på niveau med 1. halvår på baggrund af en svagt faldende indtjening på fersk kød og forbedring af indtjeningen på DC Foods, siger Kjeld Johannesen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094