23948sdkhjf

Friis-Holm Chokolade er Europas bedste

Friis-Holm Chokolade vandt en guld- og to sølvmedaljer, da Europas bedste chokoladebarer blev kåret i London under International Chocolate Awards 2013.
Friis-Holm er en lille familievirksomhed, der producerer og importerer gourmetprodukter og i særdeleshed chokolade - i spidsen står kokken Mikkel Friis-Holm. Og han glæder sig over, at han den 9. maj høstede hele tre medaljer ved International Chocolate Awards 2013 i London.

- Det betyder utrolig meget for os. Både som gulerod og belønning når, man går efter det bedste. Vi håber på at komme hjem med mindst en guldmedalje til efteråret, siger Mikkel Friis-Holm til Food Supply og fortsætter:

- Det at vi kan kan gøre os gældende blandt gamle koryfæer to år i træk betyder at vores navn i særdeleshed bliver slået fast i udlandet.

Friis-Holm eksporterer i dag til fem europæiske lande og har nye ordrer på vej fra Nordamerika.

De tre medaljer fordelte sig således:
  • Europæisk guld: Friis-Holm Dark Milk 55 % (mælk)
  • Europæisk sølv og dansk guld: Friis-Holm Barba 70 % (mørk)
  • Europæisk sølv: Nicaliso 70 % (mørk)
Mikkel Friis-Holm håber desuden, at anderkendelsen vil hjælpe med at overbevise fonde og investorer om, at der er potentiale i virksomheden.

- Drømmen er nemlig at få produktionen af chokolade under eget tag herhjemme i Danmark, siger chokolademageren afsluttende.

Friis-Holm startede med agenturet på Scharffenberger-chokoladen fra San Francisco, men forretningen er siden udvidet med Blend the fra Milano, olivenolie fra Marina Colonna og økologiske marmelader og syltetøj fra Tea Together i Nordfrankrig. Derudover producerer virksomheden selv en hyldeblomstdrik efter egen opskrift og chokolade på sjældne kakaobønner fra Nicaragua og Honduras.

Chokoladeproduktionen startede officielt i 2007 efter Friis-Holm have deltaget i et kakao-projekt sammen med Xoco - Fine Cacao, i Nicaragua. Chokoladen er indtil nu fremstillet med hjælp fra Bonnat i Sydfrankrig. I dag findes der mere en 10 varianter af Friis-Holm Chokolade.

Friis-Holm Chokolades tidligere awards
  • Chokoladeselskabets årspris 2012.
  • Dark Milk 55 % - Sølvmedaljevinder med International Chocolate Awards 2012
  • Dark Milk 65 % - Blandt de syv bedste mælkechokolader til International Chocolate Awards 2012
  • Chuno Double Turned 70 % - Guldmedalje med to stjerner ved Great Taste Awards 2011
  • Nicaliso 70 % - Sølvmedalje med Academy of Chocolate 2011 og Guldmedalje med en stjerne ved Great Taste Awards 2012





Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14