23948sdkhjf

Danish Crown: Endnu et godt halvår for oksekød

Antallet af slagtninger på landsplan er svagt faldende. Alligevel er det lykkedes DC Beef at fastholde antallet af slagtninger på niveau med sidste års halvårsresultat.
Og for syvende halvårsresultat i træk har DC Beef kunnet hæve noteringen. Denne gang med 1,79 kr./kg. Og det er et tilfredsstillende resultat, siger direktør i DC Beef, Lorenz Hansen.

- Det er altid glædeligt, når vi kan levere et godt resultat til vores ejere. Men det er også nødvendigt, da økonomien ude på bedrifterne er trængt, udtaler han.

Selvom DC Beef igennem 5 ½ år har kunnet levere stigende afregning til ejerne, så er priserne på oksekød ved at toppe, vurderer direktøren:

- Prisen på oksekød er nu så meget højere end på andre kødtyper som f.eks. gris og kylling, at vi er ved at nå en grænse for, hvor meget mere oksekød kan koste end andet kød. Så jeg forventer, at vi i den kommende tid vil se prisstigningerne på oksekød flade ud, siger Lorenz Hansen.

Husum leverer
Kreaturslagteriet i Husum leverer igen positivt til resultatet. Antallet af slagtninger er gået marginalt ned, mens udbeningerne er gået op, og det giver samlet set en højere indtjening.

Historiske priser på huder
Scan-Hide har i halvåret oplevet et særdeles godt marked for huder. Således bliver huderne solgt til de højeste priser siden 1988. Scan-Hide bidrager derfor betydeligt til noteringen.

- Vi har i DC Beef fået skruet en forretning sammen, der kører rigtigt fornuftigt. Vi er konkurrencedygtige på prisen, og vi holder stort set antallet af slagtninger samtidig med, at vi øger vores markedsandele både i Danmark og Slesvig-Holsten. Men den store udfordring bliver at bevare råvaregrundlaget i Danmark, som er under et stærkt pres, siger Lorenz Hansen.

Derfor har DC Beef introduceret nogle støtteordninger, der skal stimulere råvareproduktionen ude hos andelshaverne.

Det gælder nybygningstillægget, ombygningstillægget og introduktionstillægget.

Det er endnu for tideligt at konkludere noget på effekten af de tre støtteordninger.

DC Beefs resultater første halvår 2012/2013
DC Beef har en samlet markedsandel på slagtedyr i Danmark på 63,4 pct. mod 62,9 pct. sidste halvår. Den gennemsnitlige afregningspris i perioden lå på 22,66 kr./kg mod 20,87 kr./kg sidste halvår. Det er en stigning på 1,79 kr./kg., eller hvad der svarer til en stigning på 8,5 pct.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078