23948sdkhjf

Det sker: Seminar om fødevareoverførte sygdomme i DK

DTU Fødevareinstituttet inviterer til seminar om fødevareoverførte sygdomme den 13. juni 2013. Samtidig offentliggøres de væsentlige salmonellasmittekilder i 2012.
Hvert år bliver danskerne syge af sygdomme, der overføres fra de fødevarer, vi spiser. Zoonosecentret i DTU Fødevareinstituttet vil på et seminar præsentere forekomsten af sygdomsfremkaldende organismer i fødevarer og dyr i Danmark.

Hvilke fødevarer har været årsag til flest salmonellainfektioner i mennesker i 2012? Hvilke fødevareoverførte sygdomsudbrud blev registreret i 2012? Hvordan sikrer slagtere og supermarkeder, at svinekødet i detailleddet ikke bliver forurenet med salmonella? Og hvilke nye initiativer tager myndighederne for at håndtere fødevareoverførte sygdomme fra frugt og grønt?

Det er nogle af de spørgsmål, oplægsholderne vil forsøge at besvare på et åbent seminar i anledningen af, at DTU Fødevareinstituttet offentliggør den årlige rapport om forekomsten af sygdomme, der kan smitte fra dyr og fødevarer til mennesker. Oplægsholderne kommer både fra DTU Fødevareinstituttet, Fødevarestyrelsen og Statens Serum Institut.

Seminaret indgår i rækken af åbne institutseminarer om fødevaresikkerhed, ernæring, fødevarekvalitet, fødevareteknologi samt miljø og sundhed, som DTU Fødevareinstituttet løbende holder om instituttets forskning, myndighedsbetjening og aktuelle emner.

For yderligere information og tilmelding, se Food.dtu.dk

Kilde: DTU Fødevareinstituttet

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094