23948sdkhjf

Lantmännen Unibake presset af private label

Lantmännen Unibake har ligesom Kohberg været presset af hård konkurrence på brødmarkedet herhjemme.
Brødproducenten måtte i 2012 slå sig tilfreds med en omsætning på 965 mio. kr. Og det er en nedgang på 233 mio. kr. sammenlignet med året før. I alt blev 339 mio. kr. ud af den samlede omsætning blev hentet hjem fra salg i udlandet.

Fabrikslukning og generel afmating
Ledelsen forklarer den markante tilbagegang med, at Lantmännen Unibake i 2012 flyttede produktion til England.

Desuden fremhæves hård konkurrence på hjemmemarkedet samt aktivitetsnedgang hos flere kundesegmenter som væsentlige årsager til den negative udvikling. Et fortsat fokus på trimning af organisationen og effektivitetsforbedringer i alle led har derimod haft en positiv indflydelse på den ellers negative omkostningsudvikling, påpeges det af ledelsen.

Presset af private label
Lantmännen Unibake realiserede i 2012 et underskud på 21,4 mio. kr. og ledelsen venter resultat i samme niveau for 2013.

Ledelsen udtrykker en forventning om, at 2013 fortsat vil være præget af stor konkurrence og overkapacitet på hjemmemarkedet såvel som i udlandet. Man vil fremadrettet have fokus på at tage flere markedsandele inden for instore og catering, da det vurderes at være svært at hente indtjening i detailhandlen.

- Det danske detailmarked har haft en negativ udvikling, hvor der sker en stor forskydning fra brandede produkter til private label, hvilket er mærkbart for indtjeningen, konstaterer ledelsen.

Vil fortsat effektivisere
Ligesom i 2012 fortsætter Lantmännen med at strømline sine arbejdsprocesser og optimere produktionen. I alt investerede virksomheden 28 mio. kr. i nyt produktionsudstyr - man indsatte bl.a. en ny brødllinje i Hatting til produktion af friske sandwich-produkter.

Ledelsen besluttede desuden i 2012 at lukke fabrikken i Doense og flytte produktionen herfra til Hatting og Tyskland. Herefter er selskabets danske bagerier beliggende i henholdsvis Avedøre, Pandrup, Viborg, Hasselager, Holstebro og Hatting.

Det skal slutteligt tilføjes, at Lantmännen Unibakes seneste regnskab kun lader sig sammenligne med 2011, da selskabet pr. 1. januar 2011 blev skilt ud fra moderselskabet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125