23948sdkhjf

DC Beef vil sikre højere produktion i Danmark

Danish Crowns oksekødsdivision tilbyder nu en række støtteordninger for at sikre råvaretilførslen fremadrettet. Men politikerne har også et ansvar, mener andelsselskabet.
Fra 1. august hæver DC Beef introduktionstillægget for nye kreaturandelshavere fra 50 øre/kg i et år til 1 kr/kg i to år. Det er håbet, at introduktionstillægget kan give en økonomisk håndsrækning til unge landmænd, der vil ind i erhvervet, men også hjælpe andre landmænd, som ønsker at etablere en oksekødsproduktion.

- Det er helt afgørende for de danske mælkeproducenter og kødkvægsproducenter, at de kan skabe et overskud på deres produktion, og det kniber gevaldigt i disse år. Derfor går vi som slagteri ind og støtter og stimulerer produktionen i det omfang, vi kan få økonomien til at hænge sammen, siger formand for DC Beef Peder Philipp.

Politikerne må gøre deres
Formanden understreger, at det er et fælles ansvar at sikre, at vi i Danmark bevarer en mælke- og oksekødsproduktion. Det betyder, at andelsselskaberne må gøre, hvad de kan, men at det politiske system i særdeleshed må skabe de rammevilkår, der er bydende nødvendige for, at de danske landmænd kan konkurrere med kollegaerne i EU.

- Vi kan som andelsselskab, der skal konkurrere i et frit marked, ikke trylle. Vi kan ikke bare hæve afregningen, indtil vores ejere tjener nok penge til at få sorte tal på bundlinjen. Gør vi det, bliver vores produkter usælgelige. Derfor er det politikernes opgave at sikre, at de danske landmænd får lige vilkår. Får de det, så skal kvægbruget nok sørge for vækst i arbejdspladser og indtægter til Danmark, siger Peder Philipp.

Task Force skal bidrage
For at gå forrest i kampen for en dansk mælke- og oksekødsproduktion har branchen nedsat ”Kvægbrugets Task Force”.
Task Forcen, med repræsentanter for de store fødevarevirksomheder, finanssektoren og forskningsverdenen har netop offentliggjort sin analyse og forslag til en række tiltag, der kan bidrage til at realisere vækstpotentialet i dansk kvægbrug og skabe muligheder for truede bedrifter.

5.500 flere arbejdspladser
Hovedbudskabet i rapporten er, at kvægbruget har et stort vækstpotentiale, der kan øge Danmarks eksportindtægter med mere end 4,5 milliarder kroner og sikre mindst 5.500 arbejdspladser frem mod 2020.

Målsætningen bygger på en forventning om, at de danske mælkeproducenter kan producere en milliard kg mælk mere end i dag, når mælkekvoterne fjernes i 2015, og at produktionen af slagtekalve kan øges med 65.000 årligt.

Forudsætningen for, at vækstpotentialet realiseres er, at kvægbruget overvinder de aktuelle økonomiske udfordringer og leverer en øget produktion med en tilfredsstillende indtjening for landmanden. Med det forhøjede introduktionstillæg samt en række nye støtteordninger prøver DC Beef at stimulere produktionen af oksekød i Danmark.

Læs mere om de konkrete tillæg her (åbner som pdf)

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078