23948sdkhjf

Ejere trækker millioner ud af 3-stjernet

Pålægs-producenten fra Horsens betaler 18 millioner kroner i udbytte til sine finske ejere, selvom årets resultat ikke er helt tilfredsstillende.
3-stjernet har netop offentliggjort sit årsregnskab for 2012. Og heri foreslår bestyrelsen en udbyttelodning på 18 mio. kr.

I året der er gået, havde 3-stjernet en nettoomsætning på 311,6 mio. kr. mod 290,6 mio. kr. året før. Men selvom omsætningen var højere end i 2011 gik resultatet en smule tilbage. Resultatet efter skat blev således reduceret fra 22 mio. kr. til godt 18 mio. kr.

Den udvikling betegner ledelsen som mindre tilfredsstillende. Men alligevel er selskabets egenkapital ved årets udgang så stor, at bestyrelsen har valgt at udlodde 18 mio. kr. til moderselskabet Atria, hvorefter 3-Stjernets egenkapital ender på 123,5 mio. kr. Året før var selskabets egenkapital på 127 mio. kr.

I 2012 foretog Horsens-fabrikken investeringer for 5 mio. kr., som primært blev brugt til udskiftning af den eskisterende maskinpark samt miljøforbedringer, oplysers det i regnskabsrapporten.

I året, der er gået, blev det endvidere til et skifte i topledelsen, hvor salgs- og marketingdirektør Anders Laursen overtog posten som adm. direktør efter Keld Lyng, som i september blev udpeget som ny direktør for Launis Fiskekonserves.

Året hos pålægsproducenten har desuden været præget af høje råvarepriser på svinekød, hvilket er en tendens man ser fortsætte ind i det nye år.

Ledelsen i 3-Stjernet forventer, at 2013 kommer til at ligge på niveau med 2012. Håbet er, at de stigende råvarepriser kan opvejes af et stigende salg, både herhjemme og på eksportmarkederne.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078