23948sdkhjf

Grøn pulje udvides med 34 millioner

På få måneder er det væltet ind med kvalificerede ansøgere til puljen for grønne ildsjæle. Regeringen og Enhedslisten udvider derfor med ekstra 34 millioner kroner
En social cykelcontainer i alment boligbyggeri. Hold Stranden Ren-dag. Maddyrkning i byer. Et tøjbibliotek. Og blåbær tilbage på heden.

Over 160 ansøgere
Det er bare nogle af de projekter, der indtil videre har fået støtte gennem puljen for grønne ildsjæle. Puljen har kun været åben for ansøgninger i et par måneder, og allerede nu er der kommet over 160 ansøgninger - og flere kvalificerede projekter, end der er penge til i puljens 16 millioner kroner.

Puljen blev oprettet af regeringen sammen med Enhedslisten i forbindelse med sidste års finanslov. Det var en god investering, mener Enhedslistens miljøordfører Per Clausen.

- Puljen er et hjertebarn for Enhedslisten, og nu kan vi se, at den har ramt en tør plet. Danmark myldrer med kreative mennesker, der bare venter på en chance for at hjælpe med til den grønne omstilling. Kommerciel udvikling af miljøteknologi er meget fint, men vi skal også have befolkningen med. Når vi giver danskerne muligheden, får vi rigtig meget tilbage. Står det til os, skal det være en permanent ordning, så vi også kan få glæde af alle de gode, grønne ideer i fremtiden, siger Per Clausen.

Flere penge til puljen
Parterne bag aftalen har besluttet at udvide puljen med i alt 34 millioner ekstra fordelt på 4 millioner ekstra i år og 10 millioner i både 2014, 2015 og 2016. Det fortæller miljøminister Ida Auken:

-Vi kan allerede se, hvor meget det gavner, så jeg er glad for, at vi nu kan tilføre flere penge til puljen. Der kommer stadig mange ansøgninger ind, og jeg er sikker på, at sommeren har givet ildsjælene derude lejlighed til at udvikle nye, kvalificerede ideer, siger Miljøminister Ida Auken.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125