23948sdkhjf

Arla vil hente milliarder i Afrika

Mejerikoncernen øjner en milliardomsætning på det afrikanske kontinent og sender nu en række mobile pakkerier af sted for at teste mulighederne.
Arla har fået indrettet nogle mobile pakkerier på 90 kvadratmeter fordelt på tre containere. Pakkerierne er selvforsynende med energi via solceller og er indrettet til at kunne pakke mælkepulver i poser af 25 gram, svarende til et glas mælk. Det første sendes nu til Elfenbenskysten, skriver Børsen i dag.

- Vi ser et meget stort potentiale i Afrika. Vi forventer, at markederne i en række afrikanske lande vil udvikle sig på samme måde, som vi har set i Mellemøsten, hvor Arla er til stede i flere lande og har en voksende omsætning, siger koncerndirektør i Arla, Finn Hansen, til avisen.

Finn Hansen oplyser, at Arla den næste tid sender fire til seks mobile pakkerier afsted for at teste, hvordan produkterne bliver modtaget af lokalbefolkningen.
Hvis den er positiv, kan der på sigt blive tale om, at Arla vil etablere sig i Afrika permanent.

Mejerikoncernen håber på at kunne nå en omsætning i Afrika i størrelsesordenen 2-3 mia. kr. i 2017. Samlet set har Arla i dag et samlet salg på det afrikanske kontinent på 400-500 mio. kr.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11