23948sdkhjf

Succesfuld fusion med spisekartofler

Etableringen af Danespo Food sidste år har været en god forretning for Danespo Holding.
I det netop afsluttede regnskabsår 2012/2013 steg omsætningen med 10 pct., mens årets resultat endte på niveau med sidste år. Baggrunden for det gode resultat er i særdeleshed fusionsregnskabet fra Danespo Food, oplyser selskabet.

For knap et år siden styrkede Danespo sin position indenfor spisekartofler hjemme såvel som på eksportmarkedet og etablerede Danespo Food ved at sammenlægge VK Kartofler A/S og Lammefjordens Kartoffelcentral A/S.

Danespo Food har bidraget meget positivt til regnskabet for Danespo Holding, der havde en omsætning på 506,6 mio. kr. mod 460,8 mio. kr. året før. Bruttoresultatet endte på 104,7 mio. kr. mod 93,6 mio. kr. året før. Årets resultat efter skat lød på 6,1 mio. kr. mod 6,5 mio. kr. året forinden.

- Fusionen af de to spisekartoffelselskaber har været meget vellykket, og Danespo Food præsterer et stærkt fusionsregnskab, der sætter sit klare præg på Holding-resultatet. Det er bl.a. sket på baggrund af et væsentligt optimeringspotentiale i Danespo Food, som er blevet udnyttet ved fusionen, kommenterer Danespos adm. direktør Steen Bitsch.

Omsætningen af læggekartofler i moderselskabet steg med 40 mio. kr. fra 175 mio. kr. til 216 mio. kr. Der var store udfordringer med kvaliteten pga. den vanskelige høst i Vestjylland, hvilket kom til at betyde et mindre nettoresultat.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14