23948sdkhjf

Royalt besøg hos Skagerak Pelagic

I eftermiddag får Prins Henrik mulighed for at se Skagerak Pelagics fabriksanlæg, der er blandt verdens mest effektive inden for fiskeindustrien.
Dronning Magrethe og Prinsgemalen er på officielt besøg i Skagen og ifølge programmet gæster Prins Henrik i eftermiddag erhvervslivet i området. Heriblandt Skagerak Pelagic A/S, som er en af de førende produktionsvirksomheder inden for fiskeindustrien i Europa - med speciale i sild og makrel. Det oplyser Frederikshavn Kommune.

Moderne produktionsapparat med nicheproduktion
Skagerak Pelagic har mærket globaliseringen og ved hvor vigtigt det er hurtigt at kunne omstille sig til nye markeder. For at udnytte produktionsapparatet har de bl.a. en nicheproduktion i lavsæsonen. Virksomheden opkøber sild med rogn indfanget med små garn, som mindre joller sejler ud til gydepladserne ved den tyske Østersøkyst. Rognen udvindes, saltes og sælges til Japan, hvor det indgår som pynt på Sushi.

Kl. 15.25 vil adm. direktør Peter Kongerslev tage imod Prins Henrik og vise ham rundt på virksomheden. Han får bl.a. lejlighed til at se det moderne produktionsapparat, hvor mange processer er automatiserede samt et kig på udvalgte produkter.

Skagerak Pelagic sælger sine fiskeprodukter til store internationale supermarkedskæder, cateringfirmaer, forædlingsvirksomheder, verdensomspændende handelsvirksomheder og restauranter.



Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078