23948sdkhjf

Jubilar fejrer eksportvækst

Efter 125 år kan Sædager Mejeri fejre vækst på flere ben, ikke mindst på eksportmarkederne.
Sædager Andelsmejeri afholder fredag d. 6. september jubilæumsreception på Pigernes Kro i mejeriets hjemby, Onsild ved Hobro. Det annoncerer mejeriet på sin hjemmeside.

- Vi synes det er oplagt at bruge jubilæet til at fejre, at det faktisk går godt, og at vi oven i købet står på et solidt fundament med en historie, der går 125 år tilbage, siger Bjarne Kristiansen, som har været mejeribestyrer på Sædager siden 2004.

- Vi håber både at se en del af vore danske og udenlandske samarbejdspartnere og leverandører, som er vigtige for at forretningen kører i hverdagen, siger han videre.

Vækst på flere ben
Siden 2004 er omsætningen i Sædager næsten firedoblet til 200 mio.kr. i 2012. Mejeriet har investeret både i nyt produktionsanlæg og lager, så man i dag kan tilbyde kunderne den hvide ost i alle mulige varianter og emballager. Endvidere er forretningen bygget op både omkring mejeriets tre egne varemærker samt såkaldte private labels.

- Salgsafdelingen med egne sælgere på de store markeder har også bidraget til væksten, forklarer Bjarne Kristiansen.

Den vurdering er andelsmejeriets formand gennem de seneste to år, Henrik Nielsen, enig i. De seneste to år har han stået i spidsen for de 15 andelshavere, der til sammen leverer 20 mio. kg. mælk, som suppleres med en lignende mængde indkøbt mælk.

- Andelshaverne har investeret en del penge i projektet, fordi vi troede på det. Og så er det jo rart at se, at planen lykkes, siger Henrik Nielsen.

- Og som ejer af et mindre mejeri er man da også stolt over, at vi kan klare os ude på eksportmarkederne og er med til at bidrage til samfundsøkonomien på den måde, forklarer formanden.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094