23948sdkhjf

Scanding opgraderer Nordens mejeristuddannelse

Grenaa-virksomheden Scanding har doneret nyt procesudstyr til Kold College, så skolens mejeristuderende får erfaring med markedets nyeste udstyr.
Aftalen om donationen kom i hus efter Scandings salgsingeniør Søren Rasmussen var en tur på Kold College for at holde foredrag for de mejeristuderende om en ny type pumpe på marekdet.

- Der er løbet meget vand i åen, siden jeg blev færdiguddannet. Jeg kan dog mærke på eleverne, at det der var vigtigt for mig dengang, også er vigtigt for dem i dag. Det udstyr der undervises i, skal være tidssvarende og identisk med det der bruges ude på mejerierne. Det er en af grundene til, at vi har doneret både pumpe og sanitære sæde- og mixproof ventiler fra Definox.

Bornemannpumpen er i brug på flere mejerier i Norden, og er den mest populære vare i pumpeprogrammet hos Grenaavirksomheden. Den bliver brugt til produkter med høj viskositet som yoghurt, ost og smør.

Hilser donationer velkommen
På Kold College er alle donationer i form af udstyr mere end velkomne.

- Det betyder meget, at vi kan undervise eleverne i brugen af det nyeste udstyr. Vi har, ligesom mange andre uddannelser, et begrænset budget, der tilmed er blevet beskåret flere gange de senere år. Derfor spiller mejeriernes samarbejdspartnere en stor rolle. Vi havde kun monopumper til brug i undervisningen, så donationen af den dobbelte skruepumpe er rigtig fin. Leverandørerne ved også godt, at eleverne i fremtiden kan være med til at præge, hvad der skal købes ind på deres arbejdspladser. Så det fungerer begge veje rundt, udtaler underviser Birge Holmeå Christiansen.

Den treårige uddannelse til mejerist kan i Norden kun tages i Odense. Hovedparten af eleverne på Kold College kommer langvejs fra, og de fleste bor på skolehjemmet. I alt tilbringes 50 uger på skolen og 2 år i praktik før eksamensbeviset er i hus.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109