23948sdkhjf

10 millioner til nationalt sundhedsprojekt

Nordea-fonden har doneret 10 millioner kroner til projektet "Haver til Maver", som nu bliver nationalt.
Med 10 mio. kr. fra Nordea-fonden vokser Skolehaveprojektet fra Fredensborg Kommune til et nationalt projekt. I løbet af de næste tre år etableres der således nye skolehaver, hvor op mod 8.000 børn vil lære at lave mad, dyrke deres egne sunde råvarer og undervises i det fri.

- Vi vil forandre danske børns forhold til natur, råvarer og madlavning. Vores arbejde med skolehaver har en positiv indvirkning på børns madvaner, men også på deres selvværd, trivsel og læring, siSkolger Søren Ejlersen, som er formand for Haver til Maver.

Haver til Maver er stiftet i 2007 af en selvejende institution i et partnerskab med Fredensborg Kommune, der har været pioner i arbejdet med udeskole. Projektet har gennem årene tiltrukket sig opmærksomhed fra politikere, kokke, og forskere. En af forskerne, som har arbejdet med Haver til Maver, er Karen Wistoft fra DPU ved Aarhus Universitet.

- Forskning og evaluering af Haver til Maver har vist, at konceptet har en ’trylleeffekt’ på børnenes lyst til at lære. Børnene udviser en helt særlig stolthed og anerkendelse af hinandens afgrøder, retter og smag.

Projektets gode erfaringer og nye mål om national udbredelse harmonerer altså med Nordea-fondens ambition om at fremme folkesundheden, og derfor donationen.

- Gastronomiske skolehaver er et praktisk og involverende projekt, der mindsker afstanden fra jord til bord. Børnene lærer at dyrke grøntsager, lave mad af dem og får nye smagsoplevelser, som de måske tager med hjem. Vi håber, at projektet vil fremme børns madglæde, sundhed og interesse for naturen, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078