23948sdkhjf

Launis vil hente millioner på rejeaffald

Launis Rejer har indgået samarbejde med Syddansk Universitet. Målet er at hente millioner på genanvendelse af afpillede rejeskaller.
Rejeskallerne indeholder farvestoffet astaxanthin, som er et farvestof, der med stor fordel kan anvendes til fremstilling af eksempelvis laksefoder og skønhedsprodukter. Metoden for udvinding er dog en bekostelig affære og koster op mod 20.000 kr. pr. kilo. Derfor er Launis sammen med forskere fra Syddansk Universitet i gang med at finde en langt billigere metode. Det skriver Nordjyske.dk

Samarbejdet har nu kørt i halvanden år og ifølge avisen er der ca. samme tidshorisont tilbage, før der ligger nogle brugbare resultater.

Launis leverer rejeskaller, som ellers skulle have været på forbrændingen, oplyser projektchef hos Launis, Jørn M. Nielsen, til avisen.

Projektet, der kan gå hen og give Launis en større økonomisk gevinst, er desuden del af et landsdækkende projekt, som handler om at udnytte de 8,5 millioner ton rester og affald, som landbruget og fødevareindustrien hvert år forbrænder.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141