23948sdkhjf

DLG og DA overtager DanHatch

DLG og Danish Agro's ønske om at opnå fælles kontrol over DanHatch A/S er nu blevet godkendt af Konkurrencemyndighederne. Hedegaard er dermed helt ude som aktionær.
Konkurrencemyndighederne har godkendt fusionen mellem DLG og Danish Agro, hvor de opnår fælles kontrol over DanHatch.

I relation til fusionen blev der rejst spørgsmål om DLG og DA ville få "fælles kontrol med en betydelig kunde på et segmenteret marked for færdigfoder til produktion af rugeæg, og dermed om fusionen skaber øget risiko for kundeafskærmning," skriver Konkurrencemyndighederne.

Men styrelsen har nu vurderet, at den primære problemstilling handlede om rugeægsproducenterne, men hertil har fusionsparterne tilkendegivet, at DanHatchs kontrakter på indkøb af fjerkræfoder fremadrettet ændres, så de eksterne rugeægsproducenter frit kan vælge foderleverandør.

Styrelsen har på den baggrund vurderet, at der herefter ikke vil være risiko for kundeafskærmning som følge af fusionen mellem DLG/DA og DanHatch.

Hedegaard ude
Det betyder i praksis, at DLG og DA hver især erhverver 2,5 pct. af aktiekapitalen i DanHatch fra Hedegaard A/S. Dermed har Hedegaard solgt sin samlede aktiebeholdning i selskabet og udtræder ved salget som aktionær.

Ved overdragelsen opnår DLG og DA hver især ejerskab til 50 pct. af aktiekapitalen i DanHatch, og dermed fælles kontrol, idet beslutninger i selskabet ifølge vedtægterne kræver simpelt stemmeflerhed.

Fakta om DanHatch
DanHatch er Danmarks største rugeri og har aktiviteter inden for udrugning og salg af daggamle kyllinger med tilhørende underaktiviteter inden for opdræt af forældredyr, dvs. hønniker og haner, samt produktion af rugeæg.
Gennem datterselskabet Binadan A/S drives en slagtekyllingeproduktion samt en beskeden produktion af miljøvenlig naturgødning. DanHatch er gennem datterselskabet DPL Invest A/S aktiv inden for produktion af smågrise samt en mindre produktion med opfedning af slagtesvin.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094