23948sdkhjf

Vigtig USA-ordre til Friis-Holm Chokolade

En ny ordre til det amerikanske marked vækker investorernes opmærksomhed. Dermed er Mikkel Friis-Holm et skridt nærmere sin drøm om at etablere produktion i Danmark.
Mikkel Friis Holm har netop modtaget en ordre fra en amerikansk distributør, som kan gå hen og blive skelsættende. Den sjællandske chokolademager, der går og barsler med at starte egen produktion i Danmark, er ved at nå så langt, at forretningen begynder at blive rentabel. Det betyder, at investorerne nu for alvor er ved at få øjnene op for at blive medejere i et upcoming dansk chokoladeeventyr.

- Jeg mærker generelt set kun en positiv stemning omkring det jeg laver, og jeg er så sent som i dag blevet prikket til af en mulig fremtidig investor, fortæller Mikkel Friis Holm til Food Supply.

I forvejen har Mikkel Friis-Holm 10-12 investorer i ryggen, men med drømmen om at starte op på hjemegnen er han pt.i offensiven for at hente ny økonomisk forstærkning til virksomheden. I dag foregår al produktion med en samarbejdspartner i Frankrig.

Jeg vil være stolt af det, jeg laver
Mikkel Friis-Holm glæder sig især over, at interessen for forretningen handler om mere end blot business.

- Mange vil rent faktisk gøre noget godt for verden og medvirke til, at min chokoladeproduktion skabes på baggrund af nogle ordentlige præmisser. Og for mig er det altafgørende, at jeg kan drive forretning ud fra de principper, så jeg kan være stolt af det jeg laver, understreger han.

Han fortæller til Food Supply, at der efterhånden er kommet større volumen på afsætningen. Friis-Holm er allerede bredt ude i København, men resten af Sjælland følger så småt med, ligesom Aarhus er første stop i det jyske. Mikkel er dog ikke i tvivl om, at markedet herhjemme slet ikke er stort nok til at kunne gøre hans forretning rentabel. Samtidig er han overbevist om, at der er et stort globalt marked for ham og er derfor allerede i gang med at eksportere til Holland, England, Tyskland, Østrig, Belgien, Frankrig og Hong Kong.

Stort potentiale 'over-there'
I foråret startede Mikkel Friis-Holm op med en ny distributør i Spanien, som med det samme satte sig på fem procent af varelageret. Og det ser også lovende ud med den nye partner i USA, der er bredt ude i markedet.

- Jeg vil hellere have mange små ordrer end en enkelt aftager, der tager 80 procent, det skaber et langt mere sikkert forretningsgrundlag, siger Mikkel Friis-Holm og understreger, at han i øjeblikket fokuserer på at få fodfæste på de helt rigtige vækstmarkeder.

USA rummer i hans optik uden tvivl et stort potentiale.

- Hele mikro-chokolade-revolutionen er startet i USA og der er rigtig mange, der er er startet op inden for denne niche de sidste fem år. Det betyder, at markedet er modent der. Tænk engang på produkter som vin og kaffe. Hvem havde for år tilbage troet, at der var et marked for de dyre specialprodukter, vi ser i dag. Og det er præcis det samme med chokolade. Jeg skal have overbevist forbrugerne om, at det er bedre at betale 100 kr. for et godt stykke chokolade, der er produceret under ordentlige forhold, frem for at smide en plade i indkøbsvognen nede i supermarkedet, forklarer han.

International anerkendelse baner vejen
Mikkel Friis-Holm har opnået flere fornemme priser internationalt, hvilket er god eksponering rundt om i verden. Senest blev det til sølv- og guldmedaljer i London under Europamesterskabet - International Chocolate Awards 2013 i foråret.

I den kommende uge afholdes der Verdensmesterskaber i London, hvor deltagerne udelukkende er vinderne fra International Chocolate Awards i Europa (Europa, Afrika og Mellemøsten) og vinderne fra den amerikanske finale (Nord-, Sydamerika og Asien). Food Supply ønsker held og lykke!




Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078