Dansk kok vil overgå Callebaut
Men sin Oialla-chokolade er kokken Rasmus Bo Bojesen klar til at udfordre luksus-chokoladens giganter.
Ifølge den danske kok er kernen i al chokolade selve kakaobønnen, og producenter som Valrhona og Callebaut satser lige som ham på kvalitet frem for et masseproduceret industrichokolade fyldt med tilsætningsstoffer. Derfor er det giganter som disse, den danske chokoladeentusiast nu vil i krig mod.
- Jeg udfordrer dem, og jeg vil overgå dem. På kvalitetssiden er det mål allerede nået, nu mangler vi så bare at komme op i gear og få sorte tal på bundlinjen, siger Rasmus Bo Bojesen med et smil til avisen.
Indtil videre har den danske chokoladeentusiast investeret omkring 6 mio. kr. i projektet, som indebærer fuld kontrol med fødekæden, lige fra plukning og gæring af kakaobønnerne i Bolivias jungle til produktion i København.
Og Oialla-chokoladen har da også allerede fundet vej til nogle af verdens mest berømte restauranter, heriblandt Noma i Danmark, Vendome i Tyskland og Daniel Boulud i New York.