23948sdkhjf

Et nyt Novozymes på vej

Om få år skal biologiske løsninger til landbruget og andengenerationsbioetanol udgøre de vigtigste forretningsben hos enzymproducenten.
Enzymer til foder- og fødevarer samt biofarma skal være hjælpemotorer til væksten i Novozymes, men konvertering af biomasse og de biologiske landbrugsløsninger er de egentlige guldæg. Det udtaler administrerende direktør Peder Holk Nielsen til Børsen.

- Vi voksede 7 pct. i tredje kvartal, hvilket vi har vist til bevidstløshed, at det kan vi. Med biologiske løsninger til landbruget og andengenerationsbioetanol har vi fat i noget, der kan blive meget større, siger adm. direktør Peder Holk Nielsen til avisen.

I løbet af de næste år kan disse to forretningsben komme til at overskygge den nuværende hovedforretning, der består af enzymer til vaskemiddel, til første generationsbioetanol, til fødevare- og læskeindustrien samt tekniske enzymer.

I dag udgør bioenergiforretningen kun under det halve af vaskemiddeldivisionen, men ifølge Peder Holk Nielsen er ambitionerne realistiske.
Det strategiske mål er at sælge enzymer for 1 milliard kroner til mellem 15 og 25 fabrikker, der konverterer biomasse til den moderne bioetanol i 2017.

- Det bygger alt sammen på den samme teknologi og er forhåbentlig den samme kultur, der satser på innovation. Men markedsmæssigt kan Novozymes godt ændre sig rigtig meget den næste halve snes år. Det afhænger blandt andet af, om kunderne vil besøge fabrikken her i Crescentino og selv være klar til at bygge, slutter Novozymes-direktøren.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079