23948sdkhjf

Stadig stille på fjerkræslagteriet i Gedved

Nordjysk kyllingefarmer og fabriksmedejer vil endnu ikke spå om, hvornår Rose Poultry får øget konkurrence.
Der bliver stadig ikke slagtet kyllinger på fjerkræslagteriet i Gedved nord for Horsens.

En kreds af nordjyske fjerkræaktører købte 1. september 2012 det nedlagte slagteri og meddelte, at det skulle genåbne, men et år senere er produktionen ikke startet.

Ronald Rokkedahl, som er en af investorerne, vil ikke sige, hvor lange udsigterne er.

- Nu har vi udskudt åbningen en masse gange, så jeg vil ikke love noget nu. Det kræver en hel del arbejde, og der er meget maskineri, der skal tages ud, og nyt skal flyttes ind, siger han til Food Supply.

Således udtalte ejergruppen omkring nytår til Horsens Folkeblad, at slagteriet skulle åbne i marts eller april 2013. Det er ikke sket.

Et alternativ til Rose Poultry
I oktober sidste år meddelte en hemmeligholdt kreds af investorer anonymt til pressen, at de havde købt fjerkræslagteriet i Gedved, som siden en betalingsstandsning i 2007 havde været lukket.

Den anonyme investorkreds, som består af kyllingeproducenter, udtalte i oktober sidste år til Maskinbladet, at man var utilfreds med samarbejdet med Rose Poultry, som driver slagterierne i Vinderup i Vestjylland og Skovsgård i Nordjylland. Og på grund af utilfredsheden ville kyllingeproducenterne hellere starte eget slagteri op.

- Det kan helt sikkert mærkes hos Rose Poultry, udtalte gruppen i den forbindelse.

En storfarmer står bag
En af investorerne er Ronald Rokkedahl, som tilhører Rokkedahl-familien i landsbyen Kølby i Vesthimmerland.

Han har årligt sendt mere end tre millioner kyllinger til slagtning hos Rose Poultry i Skovsgård, hvilket svarer til cirka fem procent af alle Rose Poultrys årlige slagtninger.

Familien har i tre generationer opdrættet kyllinger, siden Ronald Rokkedahls far etablerede en kyllingefarm i 1963, og samlet må Rokkedahl-familien i Kølby kunne kaldes for Danmarks ukronede kyllingedynasti.

Ronald Rokkedahl ønsker ikke at oplyse, hvem de øvrige investorer i kredsen er.

Men nevøen er ikke med
I virksomheden Rokkedahl Kylling, som drives af Ronald Rokkedahls nevø, direktør Mark Rokkedahl, afviser man over for Food Supply, at hverken virksomheden eller direktøren er involveret i Gedved-slagteriet.

Rokkedahl Kylling ved Mark Rokkedahl har tidligere haft store udvidelsesplaner, men fik sidste år et afslag fra Natur- og Miljøklagenævnet, som ikke ville acceptere opførelsen af to nye, store kyllingefarme i nærheden af Løgstør.

Mark Rokkedahl vurderede i den forbindelse, at nævnets afslag ville forhindre realiseringen af cirka 400 nye arbejdspladser til landsdelens fødevareproduktion.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094