23948sdkhjf

Pålægs-konkurs: Kurator er optimistisk

Håbet lever stadig stadig for de 30 medarbejdere, som mistede jobbet ved konkursen i Suhl´s Pålæg sidste måned.
Muligheden for at konkursboet fra Suhl’s Pålæg kan sælges og starte op under nye ejere, trives fortsat.

Det oplyser kurator Ole Møller Knudsen fra Funch & Nielsen Advokater oven på sidste måneds nyhed om, at pålægsproducenten måtte indgive sin egen konkursbegæring som følge af likviditetsproblemer.

- Vi er optimister, siger Ole Møller Knudsen til Food Supply og tilføjer, at han arbejder på at sælge konkursboets aktiver med henblik på at starte produktion op igen.

- Og hvis det lykkes, håber jeg selvfølgelig, den nye ejer vil genansætte de 30 medarbejdere, som blev sendt hjem som følge af konkursen.

Positiv udvikling i gang
Suhl's Pålæg, der har hjemme på Nykøbing Mors, producerede frem til konkursen blandt andet rullepølse og en række øvrige pålægsprodukter, som blev solgt til Rema 1000, Løvbjerg, Lidl, Aldi, ABC Lavpris, Spar og Kiwi.

I det seneste regnskabsår, der løb fra 1. januar til 31. december 2012, kom pålægsproducenten ud med et underskud på 4,5 millioner kroner, en balancesum på godt 25 millioner kroner og en egenkapital på 5,2 millioner kroner. Også i 2011 kom virksomheden ud med et underskud, men tilbage i 2010 og der forinden var der plus på bundlinjen.

Ledelsen kommenterer i tillæg til den seneste årsrapport, at den negative udvikling har været påvirket af stigende råvarepriser. Grundet situationen har virksomheden haft stort fokus på indtjeningen og at forbedre interne rapporteringssystmer. Allerede ved årsafslutningen, som var i juni måned i år, var det vurdereingen, at udviklingen begyndte at gå i den rigtige retning.

- De forskellige tiltag begynder at bære frugt, idet indtjeningen i 2013 er forbedret markant, hedder det sig ifølge ledelsesberetningen, ligesom det pointeres, at virksomheden er sikret den fornødne likviditet via kredittilsagn fra blandt andet banken.

Alligevel satte Jyske Bank foden i knap fire måneder senere, hvor Suhl´s Pålæg måtte indgive sin egen konkursbegæring.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078