23948sdkhjf

DI: Brug private leverandører til sygehusmad

DI opfordrer regionerne til at invitere private leverandører til at stå for maden. Det er nemlig billigere og bedre.
Fremtidens patienter på de nye supersygehuse skal ikke regne med mad direkte fra køkkenet. For fire af de seks nye sygehuse bliver bygget uden et køkken, skriver Jyllands-Posten.

Tag de private med
Der er selvfølgelig ingen, der kan leve med, at patienterne skal suse på pizzeria. Derfor opfordrer branchedirektør Mette Rose Skaksen fra DI Service regionerne til at invitere private serviceleverandører inden for, når de planlægger de kommende supersygehuse.

- Den stramme økonomiske ramme betyder, at der skal tænkes nyt. En fremtidssikret løsning kan i mange tilfælde være at gøre brug af private serviceleverandører, og det gælder også på madområdet, siger Mette Rose Skaksen.

Økonomiske gevinster
Hun peger på de erfaringer, der viser, at der er økonomiske gevinster at hente ved at udlicitere serviceområder som rengøring, bygningsdrift mv.

- Der er mange gode eksemplar på velfungerende samarbejdsprojekter på vaskeri-området. Derfor vil det være helt naturligt at etablere nye offentlig-private samarbejdsmodeller på madområdet, siger branchedirektøren.

Nødvendigt at tænke nyt
Ved at lave offentlig-private samarbejde kan såvel kommuner som regioner ifølge hende også sikre en mere rentabel drift og dermed lavere omkostninger.

- Det bør også være en del af regionernes prioritering i forbindelse med sygehusbyggerierne. Men det er nødvendigt at tænke nyt omkring organisering og samarbejdet med mulige private leverandører af serviceydelser, som blandt andet madservice, siger Mette Rose Skaksen.

Kilde: Dansk Industri - http://www.di.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078