23948sdkhjf

DC Beef viser stærkt regnskab

Danish Crowns oksekødsdivision DC Beef har i det seneste år formået at fastholde en rekordhøj efterbetaling til sine ejere.
DC Beef har i det seneste regnskabsår i gennemsnit afregnet 22,70 kr. pr. kilo mod 21,51 kr. året før. Det er en stigning på 5,5 pct., og efterbetalingen lander præcist som sidste år på 1,50 kr. pr. kilo.

- I det forløbne år har prisen på huder været rekordhøj, så vores medejerskab af Scan-Hide har endnu en gang vist sig at være en rigtig god forretning for ejerne. Samtidig udvikler vores investering i slagteriet i Husum sig også hele tiden positivt. Vi har faktisk slagtet færre tyske dyr i det forløbne år, men samspillet med vores veldrevne slagterier i Danmark betyder, at den tyske forretning alligevel bidrager ganske godt, forklarer Lorenz Hansen, der er CEO for DC Beef.

Det europæiske marked for okse- og kalvekød var ved regnskabsårets begyndelse fortsat stærkt, hvilket også betød, at DC Beef kunne fastholde og udbygge den høje afregning for råvarerne til ejerne i første kvartal. Derefter begyndte priserne på verdensmarkedet at sive en smule.

Oksekød har toppet
- Der er desværre tegn på, at verdensmarkedet for oksekød har toppet i denne omgang, hvilket har givet et mindre fald i noteringen. Det er dog ikke vores vurdering, at priserne vil forsætte ned. Tværtimod forventer vi at kunne styrke vores position, for vi tror på, at konkurrencen fra mindre aktører og enkelte lande i EU vil aftage, fortæller Lorenz Hansen.

Der er fortsat flere og flere af de danske landmænd, der vælger at være andelshavere i DC Beef. Til trods for, at det samlede antal slagtninger stadig er svagt vigende, så har DC Beef i regnskabsåret 2012/2013 øget sin markedsandel med 0,5 procentpoint til nu 63,6 pct.

- Der er ingen tvivl om, at det bliver bemærket af landmændene, at vi i fem ud af de seneste seks år har formået at forbedre afregningen til leverandørerne. Men det må ikke blive en sovepude. Vi skal hele tiden blive bedre, og i den sammenhæng er jeg glad for, at det nye slagteri i Holsted nu snart står færdig, for det vil give vores virksomhed nye muligheder, siger Peder Philipp, der er formand kreaturudvalget i DC Beef.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079