23948sdkhjf

Dagligvarer: Prisforhandlinger hårdere end nogensinde før

Dagligvareleverandørerne kritiserer Coop, Dansk Supermarked og Dagrofa for at presse leverandørerne hårdere end nogensinde før.
Dagligvareleverandørerne, som dækker 150 af de største leverandører til den danske detailhandel, retter i dagens udgave af Jyllands-Posten, en hård kritik mod dagligvarekæderne. Organisationen beskylder kæderne for i år at føre de hårdeste prisforhandlinger nogensinde. På den baggrund opfordrer Dagligvareleverandørerne til en ny samhandelsmodel.

- Branchen domineres af de tre (Coop, Dansk Supermarked og Dagrofa red.), som jo samlet repræsenterer over 80 pct. af omsætningen. Udviklingen går mod øget discount, og branchen har ikke formået at trække sig ud af krisen, siger Dagligvareleverandørernes direktør, Niels Jensen til avisen.

Per Bank, koncernchef i Dansk Supermarked, afviser at forhandlingerne er anderledes i år, og pointerer over for avisen, at de netop slår et slag for bedre kvalitet og flere fødevar. Som eksempel nævner han, at Dansk Supermarked i år har udvidet med over 3.000 varenumre i blandt andet Bilka, Netto og Føtex. Desuden har man tidligere i år indgået et samarbejde med frisk brød fra Kohberg.

Dagrofa holder løbende runder om samhandlen med sine leverandører for at styrke relationerne og øge innovationerne i deres produktkategorier.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156