23948sdkhjf

Kinesiske indkøbere vilde med Launis

En tur til Shanghai har åbnet mulighed for distribution af danske kaviar, rejer og fiskefrikadeller i Kina.
Da Launis Fiskekonserves blev kontaktet af AgroTech med en invitation til at deltage i Gateway to Shanghai, var virksomheden hurtig til at takke ja. For man havde et stort ønske om at undersøge potentialet for afsætning af produkter som kaviar, rejer og fiskefrikadeller i Kina.

- Vi takkede ja til at deltage i forløbet, fordi vi gerne ville lære det kinesiske marked bedre at kende, og så havde vi et erklæret mål om at møde nogle distributører og kunder, siger Allan Jacobsen, der er export manager hos Launis Fiskekonserves.

En central del af programmet var netop møder med distributører og indkøbere fra kinesisk detailhandel samt en enkelt butikschef.

- Vi oplevede, at alle var meget åbne, og der blev udsendt klare købssignaler, siger Allan Jacobsen efter at være vendt hjem.

En øjenåbner
Noget af det, der gjorde særligt indtryk på Launis Fiskekonserves, var, hvor udbredt fødevarehandel på internettet er i Kina og hvor professionelt, det foregår.

- Vi fik en grundig introduktion til en af de mest populære portaler, der er bygget lidt op som Amazon bare med et fødevaresortiment, fortæller Allan Jacobsen og tilføjer:

- Det var et rigtig godt system, og det er imponerende så billigt og hurtigt, det er at få leveret varerne i Kina.

Launis Fiskekonserves vil holde et skarpt øje med internettet, men koncentrerer i først omgang sin indsats inden for detail og foodservice.

Kineser kommer til Danmark og tester produkter
Launis Fiskekonserves har allerede nu aftalt møde med en potentiel samarbejdspartner, der skal en tur til det nordjyske og se virksomhedens faciliteter samt vurdere hvilke produkter, der kan passe til det kinesiske marked.

Går mødet godt, vil grundlaget for distribution være lagt, og så går der nok ikke længe, før kineserne kan sætte tænderne i en saftig fiskefrikadelle fra Danmark.

Launis Fiskekonserves mødte også på sin rejse en række interessante aktører, blandt andre to store kæder som viste stor interesse for deres produkter.

Om Gateway to Shanghai
Gateway to Shanghai er en professionel, kommercielt drevet platform mellem Danmark og Shanghai. Den har til formål at skabe vækst i eksporten af danske kvalitetsfødevarer til Kina. AgroTech koordinerer forløbet, der finansieres af Region Midt via Midtnet. Hvis du vil vide mere om Gateway to Shanghai programmet og etablering af et Kina-netværk, så kan du kontakte markedschef hos AgroTech Henrik Rendbøll.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094