23948sdkhjf

Bedre styr på kødhakkerne

Danske slagtere, supermarkeder og grossister er de seneste år blevet stadigt bedre til at styre deres produktion, så der ikke smutter svin i hakkedrengene eller går ged i det finthakkede oksekød.
Ny stikprøveanalyse fra Fødevarestyrelsen foretaget på knap 250 prøver viser, at slagterbutikker, supermarkeder og grossister har forbedret deres produktionsmetoder markant. Den udvikling glæder fødevareminister Karen Hækkerup.

- Analysen viser, at Fødevareministeriets kontrolkampagner målrettet hakkekød har gjort en forskel ude i butikkerne. Slagtere og andre, der arbejder med hakket kød, har oppet sig og fået styr på deres hakkemaskiner. Og sådan bør det naturligvis også være, siger fødevareminister Karen Hækkerup.

Tilbage i 2009 fandt Fødevarestyrelsen problemer med såkaldte udeklarerede dyrearter i tæt ved hver tredje af de prøver, laboratoriet analyserede. Men efter flere år med stadigt bedre resultater ude ved kødhakkemaskinerne, er antallet af problemer dalet til under 6 procent af prøverne.

Ingen spor af hestekød
Stikprøveanalysen viste ikke spor af hestekød - hverken i de færdiglavede kødboller eller i den præfabrikerede lasagne. Når Fødevarestyrelsen konstaterer problemer med hakket kød, er det hovedsageligt svin, der er problemet.

- Efter hestekødsskandalen tidligere i år glæder jeg mig over, at analysen viser, at hest ikke bliver solgt som oksekød. Forbrugerne skal ikke snydes. Derfor vil Fødevarestyrelsen også i sine kommende kampagner have fokus på kødkvalitet og forbrugerbeskyttelse, siger fødevareminister Karen Hækkerup.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11