23948sdkhjf

Mammen Mejeri overtager konkurrent

Fra 13. januar 2014 overtager Mammen Mejeri Andelsmejeriet Sædager, der også producerer hvid ost.
Købet omfatter samtlige forpligtelser, produktionsanlæg, medarbejderstab, produkter og varemærker, oplyser Mammen i en meddelelse.

De to nabomejerier, som fysisk ligger med 25 kilometers afstand, producerer en række konkurrerende produkter i kategorien ’hvid ost’, som hovedsageligt afsættes på eksportmarkeder i Mellemøsten og Europa. I mindre omfang også på det danske hjemmemarked. Et samarbejde de to mejerier imellem vil give mulighed for at rationalisere begge forretninger i stort set alle led, vurderer Mammen.

Produktionen på mejeriet i Sdr. Onsild fortsætter i et nyt produktions- og salgsselskab, Saedager Dairy A/S, der ejes af Bjarne Kristiansen og Mammen Mejeri A/S.

Planen er, at den nuværende produktion af hvid ost på Mammen Mejeris Drøsbro-afdeling på sigt skal overflyttes til Sdr. Onsild. Det vil frigøre kapacitet på Drøsbro Mejeri og dermed skabe mulighed for at udvikle produktionen af blå skimmelost med nye produkter.

Mammen Mejeri A/S er endvidere midt i en større udbygning af mejerianlægget i Mammen, hvor man producerer gule skæreoste.

For leverandørerne til Sædager betyder den nye konstruktion, at de bliver del af en større virksomhed med et bredere produktsortiment. For Mammen Mejeri betyder det en tilførsel af 15 nye andelshavere, som i dag indvejer 20 mio. kg. mælk hos Sædager og Mammen kommer til at forarbejde op mod 160 kg. mælk.

Andelsmejeriet Sædager producerer i dag udelukkende hvid ost i egne varemærker og private labels, hvor Mammen Mejeri producerer gule oste, skæreoste, blåskimmeloste og hvide oste. Efter opkøbet nærmer den samlede produktion sig 30.000 ton.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094