23948sdkhjf

Hanegal fejrer et år med miljøvenlig strøm

Siden januar 2013 har Hanegals vindmølle leveret strøm til pålægsproduktionen og sparet klimaet for over 500 tons CO2.
Hver gang Hanegal producerer en pakke wienerpølser, spares atmosfæren for 100 gram CO2. Det er resultatet af det partnerskab, som pålægsproducenten har etableret med SE Big Blue omkring en vindmølle, beliggende i Grindsted i Vestjylland. I 2013 har denne mølle sammenlagt sparet miljøet for over 500 tons, meddeler Hanegal.

- Siden vi begyndte i 1980, har Hanegal arbejdet med at forbedre miljøet og producere sunde, økologiske fødevarer. Med møllen har vi taget næste skridt ved at omstille til klimavenlig energi. Nu har møllen produceret strøm i et år og det er meget glædeligt, at strømforsyningen til vores fabrik nu er CO2 neutral, siger Fie Graugaard, medejer af Hanegal.

Overskud af energi
Efter de første 10 måneder havde møllen produceret den mængde energi, som svarer til produktion af selve møllen. Herefter er møllens energiproduktion rent overskud af CO2-neutral energi. I alt er det cirka 80 procent af al den energi, der bliver brugt til produktion af Hanegals pålæg og andre varer, der kommer fra den CO2-neutrale strøm. De sidste 20 procent kommer fra naturgas.

På Hanegals hjemmeside www.hanegal.dk , er det muligt at følge med i, hvor meget strøm møllen leverer lige nu. Man kan også se, hvordan dens elproduktion og CO2 besparelse har været de seneste 24 timer.



Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078