23948sdkhjf

Aalborg uddanner de bedste detailslagtere

Detailslagterelever fra Food College Aalborg tog både første- og andenpladsen ved DM i Skills.
I alt 42.000 mennesker besøgte DM i Skills den 23.-25. januar, og det var publikumsrekord for arrangementet. Knap 30.000 besøgte konkurrencen sidste år. Efter tre dages fokuseret og hårdt arbejde blev 37 vindere lørdag kåret ved en festlig afslutning.

- I er alle Danmarks bedste erhvervsfaglige elever. I kan jeres kram – bedre end de fleste. Vi er stolte af jer, sagde undervisningsminister Christine Antorini ved kåringen af dette års vindere ved DM i Skills i Gigantium, hvor Aalborg Kommune var vært.

Danmarks bedste detailslagtereleve fundet
Aalborg-skolen Food College Aalborg stod højt på sejrsskamlen for detailslagterelever.

Rune Lunde Havgaard er i lære i forretningen Rævhede Naturprodukter, som han også er medejer af og han vandt konkurrencens førsteplads.

Han har fundet ideer og inspiration gennem praktikophold i Holland og Etiopien og sejren kom i hus med en sikker scoremiddag og flot præsentation af produkterne, der var inspireret af vildt.

Annika Gunneklev, der også er detailslagterelev fra Food College Aalborg, sikrede, at den lokale skole også kunne sætte sig på andenpladsen i konkurrencen.

Annika Gunneklev er til daglig i mesterlære hos Slagter Ole i Nørresundby.

Erhvervsuddannelser giver muligheder
Det er fjerde gang, der bliver afholdt DM i Skills. Målet med mesterskabet er at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse direkte fra folkeskolen. Det er vigtigt, at både eleverne fra 8.-9. klasse og deres forældre opdager, hvor mange muligheder erhvervsuddannelserne rummer - både når det gælder fag, job og videreuddannelse.

De knap 280 deltagere fra 48 fag ved DM i Skills 2014 levendegør det budskab. Deltagernes vigtige rolle blev også fremhævet af statsminister Helle Thorning-Schmidt, da hun åbnede mesterskabet. Hun sagde henvendt til deltagerne, at de er rollemodeller og ambassadører for erhvervsskolerne.

- En studentereksamen er ikke meget værd i sig selv. Det er en erhvervsuddannelse til gengæld. I lærer et fag. I mestrer et arbejde. Og I kan forsørge jer selv, fortsatte Helle Thorning-Schmidt.

29 fag var med i selve konkurrencen, resten af fagene var til mesterskabet som demonstrationsfag. DM i Skills 2015 bliver holdt i Bella Center i København den 8.-10. januar med Region Hovedstaden og Københavns Kommune som værter.

Artiklen er en del af temaet DM i Skills.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062