23948sdkhjf

Forhandlinger strammer til

Fødevareforbundet NNF har onsdag afsendt konfliktvarsler til en række virksomheder som tegn på, at forhandlingerne om de nye overenskomster langsomt begynder at snerpe til.
Mens de ansatte på det store industriområde under CO-Industri i søndags fik sat underskrifter på deres overenskomstforlig mellem CO-Industri og DI, så afventer Fødevareforbundet NNFs medlemmer stadig et forlig. Overenskomsterne skal forhandles på plads i løbet af de kommende uger, skriver NNF på sin hjemmeside.

- Vi ligger i kølvandet på de store industriområder. CO-Industri har afsluttet deres forhandlinger, så nu afventer vi transportområdet. Først når de også er klar med et resultat, strammer vores forhandlinger til, fortæller forhandler for Fødevareforbundet NNF, Tage Arentoft til NNF.dk

LO og DA er tidligere blevet enige om at betragte alle 1. marts-overenskomster på deres område som opsagte, og derfor skal forbundene ikke at afsende 1. konfliktvarsel. Men til de medlemmer, der ikke er medlem ad DA, har Fødevareforbundet NNF nu afsendt 1. konfliktvarsel.

Konfliktvarslet skal advare de pågældende arbejdsgivere om, at hvis der ikke kommer en ny overenskomst, så vil medarbejderne nedlægge arbejdet, indtil en ny overenskomst er på plads. I princippet kan det ske pr. 1. marts, forklarer fagforbundet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078