23948sdkhjf

Hver anden kylling indeholdt ESBL-bakterier

Forbrugerprogrammet Kontant kunne tirsdag afsløre, at den farlige colibakterie i høj grad florerer i de kyllingeprodukter, der sælges i danske butikker.
I alt testede programmet 20 forskellige kyllingeprodukter indkøbt i en række forskellige danske butikker, og af dem indeholdt de 11 ESBL-bakterier. Det skriver DR.dk.

Produkterne blev undersøgt af DTU’s fødevareinstitut, og testen viste, at det ikke gjorde nogen forskel, om kyllingerne var danske eller udenlandske, og heller ikke om de var økologisk producerede.

- Branchen skal jo selv have viljen til at gøre noget ved det her problem. Myndighederne har også et ansvar for at gå ind og gøre noget. Så der er flere aktører på banen, som kan gå ind og gøre noget, og som bør gå ind og gøre noget, synes jeg, sagde seniorforsker ved DTU, Yvonne Agersø, som har analyseret kyllingeprodukterne, til Kontant.

Løser problemet fra toppen
Hos brancheforeningen Landbrug & Fødevarer er man ikke overrasket over resultatet, og allerede tirsdag var organisationen ude med en pressemeddelelse for at understrege, at man tager problemet alvorligt.

Her forklarede chefdyrlæge hos Landbrug & Fødevarer, Jan Dahl, blandt andet, at man fra dansk side har lagt pres på den britiske leverandør af avlsdyr, Aviagen, for at stoppe brugen af cefalosporiner, som er bredspektrede antibiotika. Chefdyrlægen forventer derfor, at forekomsten af ESBL-bakterier vil falde markant.

- Vi er i den heldige situation, at vi netop har et system, der er skruet sammen på en sådan måde, at når vi får løst problemet fra toppen, så får vi også løst det længere nede, sagde Jan Dahl i programmet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08