23948sdkhjf

Friland satser i Kina

Den danske leverandør af økologisk kød har nu fået tilladelse til at eksportere svinekød til det enorme kinesiske marked.
En kraftigt voksende kinesisk middelklasse efterspørger i stigende grad vestlige luksus-fødevarer med høj fødevaresikkerhed. Det vil man forsøge at udnytte hos Friland, der derfor indleder en offensiv i Kina. Det skriver Berlingske Tidende.

Den danske leverandør af økologisk kød har nemlig fået tilladelse af de kinesiske myndigheder til at sælge svinekød direkte til de kinesiske supermarkeder.

- Vi tror på, at Kina på relativt kort tid kan udvikle sig til en forretning af en betydelig størrelse. Ud over koteletter vil vi sælge økologisk mørbrad, ribben og stegeflæsk til kinesiske supermarkeder, siger Henrik Biilmann, direktør for Friland, til Berlingske Tidende.

Målet er, at 4-5 procent af Frilands omsætning skal komme fra det kinesiske marked. Henrik Biilmann forventer dog ikke at tjene penge på satsningen i 2014, hvor man kun vil sende relativt små mængder kød af sted, men fra 2015 skulle satsningen gerne begynde at give pote.

I første omgang vil kødet blive afsat via supermarkeder i Shanghai, men Friland er også i dialog med aftagere i andre store kinesiske byer.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078