23948sdkhjf

Sydjylland klar med 12 verdenspremierer

Når FoodExpo åbner dørene på søndag, stiller Syddansk Fødevareklynge med hele 12 verdensnyheder.
13 fødevareproducenter fra Region Syddanmark har takket ja til tilbuddet om en plads på Syddansk Fødevareklynges fællesstand på Foodexpo i Herning. Her ser de frem til at præsentere 12 lækkerier for offentligheden for første gang.

Produkterne spænder fra mousserende te og mjødsorbet til økologisk citronfromage, enkeltpresset stikkelsbærsaft og marmelade med lakrids og citron.

• Kocemba’s Sparkling Tea No. 0
• Mjødsorbet fra Dansk Mjød
• Tre kolde økologiske nyheder fra Rabel: Jordbæris, citronfromage og fløderand
• Økologiske marmelader fra Lovtrup: Rabarber, lakrids/citron og nordisk med hyldeblomst
• Vibegaards naturægte safter fra enkeltpres: Solbær, ribs, stikkelsbær og de tre bær i blanding.

Ulvedal Ost fra Egtved har ingen decideret verdenspremiere med på Foodexpo, men til gengæld er ostespecialistens blåskimmel med titlen Ulvedal Røget Gourmet Blue 50+ som en af tre fødevarer udvalgt som nomineret til ”Årets fødevarenyhed” blandt 170 nye produkter på messen.

- Aldrig før har så mange spændende producenter skabt så mange vidunderlige, lokale specialiteter af så høj gastronomisk kvalitet i vores region, men hvis vi skal gøre os forhåbninger om at udvikle os, vokse og blomstre som erhverv, er der kun én vej, nemlig at samarbejde, dele vores viden og ressourcer og skabe møder producenterne imellem. Det er det, vi gør på en messe som Foodexpo, siger projektleder i Syddansk Fødevareklynge, Andreas Cæsar Møller Jensen.

Syddansk Fødevareklynge arbejder med at styrke erhvervet for de ca. 80 små- og mellemstore fødevareproducenter, der findes i Region Syddanmark. Klyngen har derfor investeret i en række aktiviteter, hvor medlemmerne repræsenteres i fælleskab på messer, både herhjemme og i internationalt regi. Tidligere i år var klyngen repræsenteret på Anuga i Køln og på Biofach i Nürnberg og på hjemmebane indtager man nu Gastronomitorvet på Foodexpo med en fællesstand.

På standen er det blandt andet muligt at møde den sønderjyske kogekone, Nina Loff fra Krusmølle, som byder på havfriske retter med tang.

De 13 deltagende producenter er Krusmølle, Rabel, Butler Engros, Dansk Mjød, Original Chia, Growers Cup, Kocemba’s, Vibegaard, Lovtrup, Gårdmosteriet, Ulvedal Ost, Bigfood, og Ø-Specialiteter.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079