Foodexpo: Fremtidens Køkken på menuen

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Der stilles stadig større krav til nytænkning i storkøkkenerne, når ønsket om øget bæredygtighed og bedre bundlinie skal indfries. Men der er hjælp at hente.

Krydderurter i opskårne sodavandsflasker, høns på taget og urban gardening. På fødevaremessen Foodexpo i MCH Messecenter Herning står Fremtidens Køkken på messemenuen som det interaktive madværksted med en visualisering af tidens trends.

Hvordan udnyttes ressourcerne på bedst mulig måde, så der er råd til god kvalitet? Kan man ved brud på rutiner skabe en bedre bundlinie, højere råvarekvalitet og øget motivation hos medarbejderne? Der er gode råd at hente og penge at spare, hvis man lytter med under de mange faglige indlæg af bl.a. Trine Krebs fra Frugtformidlingen og Gorm F. Truelsen fra Jyske Banks Kantiner.

Sociolog og fremtidsforsker Birthe Linddal tager et kig ind i krystalkuglen og giver sit bud på, hvilke fødevarer vi fremover vil putte i munden. Hun disker også op med smagsprøver på fremtidens kost til de messegæster, der lægger vejen forbi Fremtidens Køkken.

Selina Juul fra forbrugerorganisationen Stop Spild Af Mad gæster også Fremtidens Køkken, hvor hun deler ud af sin viden om optimal udnyttelse af mad. Yderligere lancerer AgroTech madspildspillet, som er udviklet på baggrund af en videnskabelig undersøgelse omkring udfordringer og barrierer i forbindelse med reduktion af madspild i storkøkkener. Formålet med spillet er at give konkrete input til fagfolk, der allerede arbejder på at minimere madspild og til dem, der har brug for hjælp til at komme i gang.

Udover foodtrends, madspild og ressourceudnyttelse sættes der fokus på fremtidens køkkenudstyr, og i en paneldebat med bl.a. fødevareminister Dan Jørgensen stilles der spørgsmål til, hvorfor danskerne bruger færre penge på fødevarer.

Se programmet for Fremtidens Køkken


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Suppeudfordring krævede udvikling af ny robotgriber

DC-slagterier lammet af arbejdsnedlæggelser

Meyer tvunget til at lukke i New York

Ud med de 37 timer – folk vil selv bestemme deres arbejdstid

Tican lukket af strejke

Bryggeri firedobler kapaciteten

Kommune holder konference for fødevarebranchen

Pengene strømmer ind til insekt-projekt

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Danæg får sur smiley og bøde

Gasoline Grill bliver til en kæde

Manden bag en af verdens bedste burgere klar til at udvide

Royal Greenland sejler rekordregnskab i hus

Vil lægge investeringsvine for en halv milliard på lager

Rare Wine Invest har fået grønt lys fra myndighederne

Bülow lod lakridskonkurrenter kopiere

Baresso forsvinder som en succes

Carl's Jr. går til angreb

Lave priser og Netto-lukninger rammer Dansk Supermarked

Nyt koncept: Spiritus i løsvægt

Helt vildt: Ny burgerbar skabte kæmpekø

Findus: Misforståelse skyld i lukke-rygter

Færch Plast skovler penge ind

Brüel Systems stormer fremad

Fem medarbejdere købte virksomheden efter konkurs, og så gik det stærkt

Mauritius viser sig frem

København får et cyklende madmarked

To kvinder skal styre Cocio

Madmuligheder boomer i Esbjerg

Kadeau: Man siger ikke nej til Lego

Ikea måske på vej med restauranter

Sjællænderne har hang til svensk slik

Hungry.dk oppe på 1.200 restauranter

Flammen skal brænde flere nye steder

Ugens grin: Reklame-krig

Nye millioner flyder ind i energidrikken State

- En Suicide Burger? Nej, det har vi ikke

Köd-folk klar til mere vækst

Høns må igen komme ud

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Få hjælp til bedre produktivitet

Nye produkter fra YellowLine!

Hvad er e-learning?

Vejen Kommune inviterer fødevarebranchen til Vækst- og ledelseskonference

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Hvem slukker lyset hos jer?

Expanite udstiller på Hannovermessen

jpbc har svaret og kompetencerne.

Derfor skal vi serieproducere dine el-tavler

Præcisions måleudstyr fra Keyence

Husker du det lovpligtige eftersyn af dine IBC / ADR tanke?

Læs de sidste nyheder fra Diatom A/S

Vækst-virksomhed flytter til stor grund

GTS-institutter udvikler ny droneteknologi

Læs de sidste nyheder fra Diatom A/S

Danske virksomheder er udfordret digitalt

Dansk Procesventilation har færdiggjort udsugning af coating pulver-støv hos Boehringer Ingelheim

Gå ikke glip af Engineering Forum den 17. & 18. maj 2017

Landmanden får nemmere hverdag med nyt hybridanlæg!

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Sika Footwear er Årets DJ TOOLS leverandør 2017

Kampen, der forandrer dit spil - Innovation ved hjælp af automation sikrer ...

Ny medarbejder hos jpbc

In-line 2D målesystem

Forflytninger udover det sædvanlige

Send til en kollega

0.203