23948sdkhjf

Foodexpo: Fremtidens Køkken på menuen

Der stilles stadig større krav til nytænkning i storkøkkenerne, når ønsket om øget bæredygtighed og bedre bundlinie skal indfries. Men der er hjælp at hente.
Krydderurter i opskårne sodavandsflasker, høns på taget og urban gardening. På fødevaremessen Foodexpo i MCH Messecenter Herning står Fremtidens Køkken på messemenuen som det interaktive madværksted med en visualisering af tidens trends.

Hvordan udnyttes ressourcerne på bedst mulig måde, så der er råd til god kvalitet? Kan man ved brud på rutiner skabe en bedre bundlinie, højere råvarekvalitet og øget motivation hos medarbejderne? Der er gode råd at hente og penge at spare, hvis man lytter med under de mange faglige indlæg af bl.a. Trine Krebs fra Frugtformidlingen og Gorm F. Truelsen fra Jyske Banks Kantiner.

Sociolog og fremtidsforsker Birthe Linddal tager et kig ind i krystalkuglen og giver sit bud på, hvilke fødevarer vi fremover vil putte i munden. Hun disker også op med smagsprøver på fremtidens kost til de messegæster, der lægger vejen forbi Fremtidens Køkken.

Selina Juul fra forbrugerorganisationen Stop Spild Af Mad gæster også Fremtidens Køkken, hvor hun deler ud af sin viden om optimal udnyttelse af mad. Yderligere lancerer AgroTech madspildspillet, som er udviklet på baggrund af en videnskabelig undersøgelse omkring udfordringer og barrierer i forbindelse med reduktion af madspild i storkøkkener. Formålet med spillet er at give konkrete input til fagfolk, der allerede arbejder på at minimere madspild og til dem, der har brug for hjælp til at komme i gang.

Udover foodtrends, madspild og ressourceudnyttelse sættes der fokus på fremtidens køkkenudstyr, og i en paneldebat med bl.a. fødevareminister Dan Jørgensen stilles der spørgsmål til, hvorfor danskerne bruger færre penge på fødevarer.

Se programmet for Fremtidens Køkken
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078