Foodexpo: Fremtidens Køkken på menuen

| Af Redaktionen | Tip redaktionen om en historie

Der stilles stadig større krav til nytænkning i storkøkkenerne, når ønsket om øget bæredygtighed og bedre bundlinie skal indfries. Men der er hjælp at hente.

Krydderurter i opskårne sodavandsflasker, høns på taget og urban gardening. På fødevaremessen Foodexpo i MCH Messecenter Herning står Fremtidens Køkken på messemenuen som det interaktive madværksted med en visualisering af tidens trends.

Hvordan udnyttes ressourcerne på bedst mulig måde, så der er råd til god kvalitet? Kan man ved brud på rutiner skabe en bedre bundlinie, højere råvarekvalitet og øget motivation hos medarbejderne? Der er gode råd at hente og penge at spare, hvis man lytter med under de mange faglige indlæg af bl.a. Trine Krebs fra Frugtformidlingen og Gorm F. Truelsen fra Jyske Banks Kantiner.

Sociolog og fremtidsforsker Birthe Linddal tager et kig ind i krystalkuglen og giver sit bud på, hvilke fødevarer vi fremover vil putte i munden. Hun disker også op med smagsprøver på fremtidens kost til de messegæster, der lægger vejen forbi Fremtidens Køkken.

Selina Juul fra forbrugerorganisationen Stop Spild Af Mad gæster også Fremtidens Køkken, hvor hun deler ud af sin viden om optimal udnyttelse af mad. Yderligere lancerer AgroTech madspildspillet, som er udviklet på baggrund af en videnskabelig undersøgelse omkring udfordringer og barrierer i forbindelse med reduktion af madspild i storkøkkener. Formålet med spillet er at give konkrete input til fagfolk, der allerede arbejder på at minimere madspild og til dem, der har brug for hjælp til at komme i gang.

Udover foodtrends, madspild og ressourceudnyttelse sættes der fokus på fremtidens køkkenudstyr, og i en paneldebat med bl.a. fødevareminister Dan Jørgensen stilles der spørgsmål til, hvorfor danskerne bruger færre penge på fødevarer.

Se programmet for Fremtidens Køkken


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Fusion skal bane vej for nyt bryggeri

Sodavandsfabrikken Frem i Ribe er blevet købt af Haderslev-bryggeriet Fuglsang. Tilsammen skal de to have muskler til at bygge nyt bryggeri

Børn som pepperonibosser? Glem det!

Larsens og Ramsgaards børn må ikke overtage DK-Foods

Co-Ros safter gav en kvart milliard i overskud

Ekstrem situation: Slagtegrise køres til Tyskland

Slagteriarbejdere har genoptaget arbejdet

Ølpioner får Den Danske Ølpris 2017

Christian Skovdal Andersen hædret for "imponerende arbejde"

Ugens grin: Mirakelkur

1

Millionærer på pepperoni: Vi har også været heldige

Stifterne af DK-Foods har fulgt deres mavefornemmelser

DK-Foods ikke til at stoppe: Gør klar til ny udvidelse

Pepperoni-konger har 50.000 kvadratmeter at bygge på

Laksefirma klar til kæmpevækst

Orkla køber sig ind i SR Food

Danish Crown igen ramt af strejke

Magasin bobler af fødevareindustri

Risiko for søm i kapers på glas

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Kohbergs resultat styrtdykkede i 2016

Omsatte for næsten en milliard, men tabte 28,7 millioner

Haribo halverede sit danske overskud

Ægtepar melder udsolgt på fødevarefestivaler

Blåt gummistøv driller boller fra Kohberg

Drinkster er gået konkurs

1

Mejeri tjener godt på hvide oste

Nordjyske Nordex lagde sidste år 38 millioner kroner til side i overskud

Global burgerkæde sætter danske salater på menuen

Grundsmage, teksturer og 20 danske kvinder med i processen

Easis vokser for sjette år i træk

Fødevarer uden tilsat sukker hitter mere og mere

Slut med buræg i SuperBrugsen

Konference: Sådan kan fødevarefolk bruge data

Borncut klar med præcis opskæring af fødevarer

Fynsk charcuteri og kendt københavnsk slagter går sammen

Slut med fødevarer med posten

Fødevarestyrelsen rykker ud til buffeter

Slikgiganter laver mindre poser

Streetfood gør klar i Aalborg

Arla slår døren op til fremtiden

Kok sprang fra aftale og åbner sin egen restaurant

Jægere har mindsket storkøkkeners madspild

NOFA sætter spot på allergener i storkøkkener

Så er der gang i Helsingørs street food

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Straks-udbytte af IT-kursus

Print dine egne skilte i banner størrelse

Lad os give dig overblik over dit løfteudstyr med EasyCert

Dansk Procesventilation har færdiggjort endnu en olietågeløsning hos Lem Beslagfabrik

Har du fået set Fibox' nye profilfilm?

Har du fået læst vores nye firmapræsentation?

Skueglas til inspektion af industrielle processer

AxFlow forhandler Gardner Denver skruekompressorer med variabel hastighed

Temadag: Digitalisering i fødevareindustrien den 31. maj hos Uhrenholt A/S

Klumme: Automatiserede standardløsninger er vejen frem

High Lift Chip Trapper flytter væsker længere og højere

Gibotech på LIGNA 2017

Manglende læringsengagement kan koste din virksomhed penge

Fuldstændig fyldninglinjer fra Trepak International AB

LEEB FLEXIBLES forhandles af Salicath ApS

STOP annoncespild!

Bondy og Piab fejrer 50 års venskab.

Emballage der sælger

AN Groups grundlægger fejrer 40 års jubilæum

Få 15% rabat resten af maj måned på alle vores Hedland VA flowmålere

Nu er de høje temperaturer her - er du beskyttet?

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Smurfit Kappa Innovation Event

En successfuld messe for Busch på ComVac 2017

Gibotech på LIGNA 2017

Send til en kollega

0.243