23948sdkhjf

Spritfabrik bliver til mikrodestilleri og oplevelsescenter

Spritkulturen skal bevares, når produktionen af spiritus flytter fra Aalborg
Det er af hensyn til effektiviteten i produktionen, at norske Arcus-Gruppen, som ejer hædrekronede danske spiritusmærker som Rød Aalborg og Gammel Dansk, nu vil flytte spritproduktionen fra Aalborg og til et nybygget destilleri I Gjelleråsen en smule nordøst for Oslo.

Det fortæller Otto Drakenberg, koncernchef i Arcus-Gruppen, til Food Supply.

- Tidligere var der flere hundrede medarbejdere, og i dag er der kun 14. Har man for nylig besøgt destilleriet i Aalborg, så har man set, at der er en meget lille aktivitet, og derfor er det ikke så effektivt længere, når produktionsvolumen er så lille, siger Otto Drakenberg.

Pengene skal gå til danske mærker

Strategien bag flytningen er ifølge Otto Drakenberg at styrke de kendte, danske varemærker.

- Vi har brugt meget tid på at finde ud af, hvad der skal til for igen at skabe vækst for disse ikoniske mærker. Med flytningen frigør vi nogle resurser, som vi reinvesterer i disse mærker, mens vi højner effektiviteten i produktionen, siger han.

Han synes ikke, det er morsomt at skulle lukke et kulturklenodie og en arbejdsplads.

- Vi har taget den rigtige beslutning, men det er aldrig morsomt at sige farvel til dygtige og loyale ansatte.

Produktudvikling i Aalborg og København
Til gengæld mener han, at flytningen vil tydeliggøre det kulturhistoriske element for byens borgere og for turister, som i fremtiden får mulighed for at komme tættere på, når fabriksgrunden skal omdannes med respekt for kulturarven.

I samarbejde med den nye ejer af grunden og Kulturstyrelsen skal det nuværende museum på fabriksgrunden opgraderes til et oplevelsescenter.

- I dag er udstillingen meget skrabet, men vi vil gerne skabe en wauv-oplevelse.

Og spritten forsvinder ikke helt. Der skal etableres et mikrodestilleri, hvor Arcus-Gruppen vil have fokus på innovation og udvikling af nye produkter. Mikrodestilleriet vil dog kun beskæftige et fåtal i forhold til det nuværende antal af 14 medarbejdere, og arbejdet med innovation for Arcus-Gruppen skal fremover foregå i Aalborg og København.

Koncernen håber, at oplevelsescentret og mikrodestilleriet kan åbne om ganske få år eller "så hurtigt som muligt", som Otto Drakenberg siger.

Arcus opkøbte i 2012 en række kendte danske spiritusmærker for 770 millioner danske kroner, som tidligere var ejet af franske Pernod Richard.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.149