23948sdkhjf

Tysk slagterigigant vil udvide i Danmark

Den tyske slagterigigant Tönnies Fleisch har indtaget tredjepladsen målt på slagtninger i Danmark og har planer om at udvide produktionen yderligere.
Tönnies danske datterselskab har i 2013 øget antallet af slagtninger med 25 pct. til næsten 1,5 mio. grise. Det viser en ny opgørelse, ifølge JyllandsPosten.

Morgenavisen supplerer med, at tyskerne har paner om at ekspandere yderligere på dansk jord. Slagteriet har nemlig søgt om miljøtilladelse til at udvide produktionen med 20 pct., svarende til cirka 36.000 slagtninger, i Brørup i Sønderjylland.

- Efter den seneste tids vækst har vi nu ramt vores kapacitetsloft, men vi ser naturligvis løbende på muligheder for at udvikle virksomheden yderligere, lyder det fra Jann
Jensen, direktør for Slagteriet Brørup til avisen.

Det lægger øget pres på danske Danish Crown.

- Det er et stort problem, hvis vi bliver ved med at miste grise, og vi er i fuld gang med en række initiativer, som skal vende udviklingen. Der er dog en grænse for, hvor langt vi kan gå, fordi vi som andelsselskab kører med en fast afregningsmodel for landmændenes grise. Det betyder, at vi (i modsætning til eksempelvis Tönnies, red.) ikke bare kan gå ud og overbyde
konkurrenterne for at vinde grise, forklarer pressechef Jens Hansen, Danish Crown, over for JyllandsPosten.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078