23948sdkhjf

Krise i Danæg-top

Koncernchef Jan Gerber har sagt op, mens bestyrelsesformand først trak sig fra posten og to dage efter genindtrådte.
Årets generalforsamling sendte Danæg ud i en større ledelseskrise. Det skriver Børsen i dag.

Koncernchef Jan Gerber sagde op efter kun at have været halvandet år på posten. Samtidig besluttede bestyrelsesformand Lars Lunding at fratræde sin post, men fortrød sin beslutning allerede få dage efter, hvor han genindtrådte.

- Hvis jeg ikke kan drive forretning ud fra de rigtige kommercielle vilkår, kan jeg ikke blive i den stilling. Baglandets indflydelse på forretningen har overrasket mig meget, og det har jeg taget konsekvensen af, siger Jan Gerber til avisen.

Kilder fortæller Børsen, at striden handler om magt. Ejerstrukturen i Danæg er fordelt med 51 danske producenter og 31 svenske, og selvom svenskerne bidrager med halvdelen af omsætningen, er de ikke ligestillet ifølge vedtægterne. Derudover har de kun den halve magt.

På generalforsamlingen ville ledelsen ændre på dette for at sikre forsyningssikkerheden fremadrettet, men det ville de danske producenter ikke gå med til. Ifølge Børsen fik det svenskerne til at rejse sig og gå, samtidig med at en af de største svenske ægproducenter truede med at forlade selskabet. Den udgang kunne Jan Gerber ikke leve med, for Danæg vil i så fald stå til at miste en stor del af sin ægforsyning og dermed nogle af sine store detailkontrakter.

Danæg skal nu afholde en ny ekstraordinær generalforsamling den 3. april.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082